Туристичний та інвестиційний потенціал України презентували у німецькому парламенті
Новини

«Львів – сучасне європейське місто, ворота до Євросоюзу з потужним туристичним та інвестиційним потенціалом». 
 
Про це 6 червня 2013 року під час круглого столу, який відбувся в німецькому Бундестазі, сказав голова постійної депутатської комісії культури, промоції, ЗМІ та туризму Львівської міської ради Ярослав Музичко. Організований круглий стіл "Україна як туристичний напрямок та країна вкладання інвестицій" парламентським комітетом Бундестагу з питань туризму та депутатом Юргеном Клімке спільно з Державним агентством України з туризму та курортів і Посольством України у ФРН. 
 
Ярослав Музичко зазначив, що одними з пріоритетних напрямків стратегічного розвитку міста є ІТ-галузь та туристична. Упродовж 2012 року до Львова завітав 1 млн 200 тис туристів. Адже саме у Львові зосереджено понад третину всіх історичних пам’яток України. 
 
«Центральна частина міста занесена до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Це велика честь і, водночас, дуже велика відповідальність. Проте, на жаль, належного фінансування з боку держави на утримання та реставрацію цих видатних пам’яток – немає», - повідомив голова комісії. 
Презентуючи старовинне місто Львів у Бундестазі, Ярослав Музичко сказав, що хоче, аби наші гості, які один раз побували у Львові, закохались у нього назавжди і приїжджали ще з своїми друзями і рідними. «Перефразовуючи вислів великого римлянина Цезаря, хочу сказати, що дуже хочеться, щоб кожен, хто вперше побував у Львові - «прийшов, побачив, полюбив», - зауважив Ярослав Музичко.
 
Керівник української делегації, голова Державного агентства України з туризму та курортів Олена Шаповалова поінформувала, що під час цього заходу у німецькому парламенті свій туристичний та інвестиційний потенціал представили 7 українських регіонів. Також вона підтвердила бажання України зміцнити відносини з Німеччиною у туристичному напрямку.
 
У свою чергу, уповноважений німецького уряду з туризму Ернст Бургбахер запевнив, що Німеччина теж готова ділитися з Україною своїм досвідом у сфері туризму. Він запропонував робити це у рамках двосторонньої Групи високого рівня з економічних питань та шляхом подальшої співпраці за посередництва Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).
 
«Ініціювавши цей захід, ми хочемо більше ознайомити наших громадян з Україною», - зазначив голова комітету з питань туризму бундестагу ФРН Клаус Бреміг (ХДС). Він повідомив, що туристична галузь Німеччини становить 4 % ВВП країни. У цій індустрії працює 2,2 млн німців. Крім того, від імені свого комітету Бреміг висловив бажання разом зі своїми колегами з парламенту наступного скликання відвідати Україну.
За словами голови постійної депутатської комісії культури, промоції, ЗМІ та туризму Львівської міської ради Ярослава Музичка, під час заходу члени української делегації ознайомили німецьких парламентаріїв  з перспективою інвестування у національні проекти та підготовкою до чемпіонату Європи з баскетболу «Євробаскет-2015». Презентації свого туристичного та інвестиційного потенціалу окрім Львівської області провели представники місцевої влади АР Крим, Дніпропетровської областей, а також Києва, Донецька, Одеси та Харкова.
Вівторок 
11 червня 2013 року