У рамках святкування Днів Львова у Кракові футбольна команда Львівської міської ради перемогла команду Краківської міськради
Тема тижня

З 27 по 29 травня 2011 року відбувалось святкування Днів міста Львова у Кракові.  У рамках святкування проводились різноманітні мистецькі акції, виступи, розважальні заходи та численні зустрічі депутатів Львівської і Краківської рад.
 
Польську сторону представляли: мер міста Краків Яцек Майхровскі, голова Ради міста Богуслав Космідер, його заступник Славомір Пєтшик, голова фракції партії «Дружній Краків» Бартломей Гарда, голова комісії освіти Краківської міської ради Марта Патена, голова комісії з питань бюджету Анджей Гавранек, голова комісії майна та підприємництва Януш Хвайла та інші депутати Ради міста Кракова.
 
Офіційне відкриття днів Львова у Кракові відбулось у Базиліці Францисканів, де з вітальним словом виступили мери міст Львова та Кракова Андрій Садовий та Яцек Майхровскі. Також Львівський муніципальний хор «Гомін» заспівав низку сакральних композицій. Під час офіційних зустрічей обговорювалися нагальні проблеми двох міст та шляхи їх вирішення.
 
«Для Львова дуже важливими є добросусідські відносини з містом-побратимом Краковом. Наші міста пов’язує не тільки схожа архітектура центральної частини міста та однакова кількість населення, а й спільне прагнення до розвитку партнерських відносин. Цьогорічні святкування Днів Львова у Кракові є важливою подією для нас, львів’ян, ми раді гостювати у вашому  місті і завжди раді бачити вас у місті Лева. Україна та Польща незабаром прийматимуть ЄВРО 2012, тому такі зустрічі є дуже важливими для налагодження всебічного діалогу між мешканцями наших міст та у взаємних стосунках між Радою міста Краків та Львівською міською радою», - заявив голова делегації Львівської міської ради, керівник Львівської «Свободи» Іван Гринда.
 
Головною подією заходу була товариська зустріч футбольних команд Краківської та Львівської міської рад. У футбольному матчі впевнену перемогу здобула команда львів’ян з рахунком 1:3.
 
«Гра відбувалась на стадіоні «Краковія». Попри дощову погоду, ми впевнено контролювали перебіг гри на полі, не даючи суперникам заволодіти ініціативою. Результатом злагоджених дій став забитий м’яч у ворота поляків вже на початку гри. Перший тайм так і закінчився – з рахунком 0:1. У другому таймі ми зуміли забити ще два голи і попри пропущений з пенальті м’яч від краків’ян, довести гру до логічної перемоги 1:3», - зазначив член футбольної команди Львівської міської ради, депутат-свободівець Святослав Макітра.
 
Наступного року вже Львів зустрічатиме гостей з Польщі в себе вдома, адже святкування міст-побратимів Кракова та Львова у 2012 році відбуватимуться саме в нашому місті.