«УДАР» у ЛМР вимагає від Миколи Азарова справедливого розподілу бюджетних коштів
Новини

Відповідне звернення сьогодні під час сесії Львівської міської ради виголосив голова фракції «УДАР» Анатолій Крачковський.
«УДАРівець», зокрема, зазначив: «Законом України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» передбачено у загальному фонді державного бюджету видатки за статтею «Державні капітальні видатки, що розподіляються Кабінетом Міністрів України, в тому числі будівництво сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит», реконструкція і розширення Національного інституту раку, будівництво спортивних споруд з штучним льодом, придбання медичного автотранспорту та медичного обладнання, підтримка реформування системи охорони здоров'я» у сумі 1 401 083 тис. грн.
 
Зазначена стаття видатків є одним з найбільших за обсягом джерел видатків державного бюджету. Усі регіони України очікували на рівномірний та справедливий розподіл коштів.
 
Однак, прем'єр-міністр України 11 лютого 2013 року підписав розпорядження Кабінету Міністрів України №76-р «Деякі питання використання у 2013 році державних капітальних видатків», котрим здійснено розподіл усієї суми зазначених капітальних видатків за відповідними переліками та якого до сьогоднішнього дня немає на офіційному сайті Кабінету Міністрів України.

Відповідно до даного розподілу для Львівщини передбачено 20 769 тис. грн., що становить менше 2% від вищевказаної статті видатків.
Натомість, як зазначено у додатках, 53% усіх коштів, передбачених у вищевказаній статті Бюджету будуть направлені для потреб м. Києва, а 14% для потреб Донецької області.
 
Викликає занепокоєння сума коштів, яка передбачена для силових відомств нашої країни, а саме Міністерства Оборони України, Генеральної Прокуратури України та ін. у розмірі 321 700 тис. грн., що  ще більше перетворить Україну у «поліцейську державу».
 
Враховуючи вищенаведене, вимагаємо скасувати розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2013 року № 76-р. «Деякі питання використання у 2013 році державних капітальних видатків» та повторно здійснити розподіл державних капітальних видатків на засіданні уряду з урахуванням принципів справедливості і неупередженості до потреб кожного регіону України», - зазначив Анатолій Крачковський.