Андрій Стецьків, голова постійної депутатської комісії фінансів та планування бюджету, розповів про формування бюджету міста
Новини

«27 квітня Верховна Рада України прийняла державний бюджет на 2010 рік. Виходячи із чинного законодавства, ми маємо 14 днів для прийняття бюджету міста. Тобто в середині травня потрібно прийняти бюджет на 2010 рік. Уже відбувалось засідання постійної депутатської комісії фінансів та планування бюджету, запрошено керівника департаменту фінансів ЛМР. На засіданні було вирішено, що усі головні розпорядники коштів мають подати свої пропозиції, виконавчий комітет повинен прийняти рішення, тоді усе буде розглянуто на комісії.

Я не вважаю за доцільне поспішати, адже ми 4 місяці працювали без бюджету і повинні попрацювати над цим питанням. Для його прийняття потрібно провести окреме пленарне засідання сесії та першим потрібно розглянути питання звіту про використані кошти за період, коли ще не було бюджету. Я прихильник того, щоб формувати видаткову частину із дохідної. Другим важливим питанням є бюджет розвитку, який зараз не може принести великого доходу, з огляду на величезні борги. Спочатку потрібно повернути борги, а тоді працювати над видатками та формувати нові списки об’єктів», - говорить депутат ЛМР Андрій Стецьків.

Відділ інформаційної політики секретаріату ради