Бюджет Львова заганяє бюджетні установи в фінансову яму, – Шекета
анонси

 

Депутати Львова вже розглянули проект бюджету на 2012 рік і внесли чимало пропозицій до змін. Голова депутатської комісії медицини, освіти, соціального захисту Людмила Шекета під час обговорення на сесії Львівської міської ради зауважила, що цей бюджет заганяє бюджетні установи в фінансову яму.
 
«Я хочу, щоб перед прийняттям ми були свідомі, хто буде заручником цього міського бюджету. Заручниками будуть керівники бюджетних установ і бюджетних організацій, бо вони будуть повинні вкластися в рамки цього бюджету. Я розумію, що бюджет складний. Але я прошу Вас, Андрію Івановичу, як міського голову проговорити це з працівниками правоохоронних органів, які безконечно приходять перевіряти виконання бюджету і створюють  відповідні прецеденти, підбурюючи самих працівників тих же бюджетних установ і організацій опротестовувати не зовсім, можливо, сприйнятливі рішення керівників в даній ситуації», – сказала Людмила Шекета.
 
«Крім того, як чиновниця звертаюся до журналістів, які люблять писати: чому погано харчують, чому нема медикаментів в медзакладах, чому працівників просять піти у відпустку за власний рахунок… – тому що такий бюджет! «І не вина є тих працівників органів охорони здоров’я чи освіти, що такі склалися обставини. Також звертаю увагу на переслідування тих керівників, які залучають позабюджетні кошти, які є для них способом більш-менш втримати заклади, вижити. Я не кажу «жирувати» чи «багатіти» або щось дуже купити. Якщо ми спрацюємо таким чином, тоді, можливо, такий бюджет можна приймати. А якщо ми всіх спершу вженемо в фінансову яму, а потім будемо за це карати, то це не є правильна позиція», – сказала Людмила Шекета.

Захід.Нет