Бюджетна комісія підтримала підвищення зарплати для львівських акторів
анонси

Постійна депутатська комісія культури, промоцій, ЗМІ та туризму Львівської міської ради під головуванням Ярослава Музичка розглянула відповідь постійної комісії фінансів та планування бюджету щодо можливості підвищення заробітної плати працівникам Львівського академічного духовного театру «Воскресіння» та Львівського академічного театру ім.. Лесі Курбаса. 

Про це сьогодні, 18 лютого, повідомив кореспондент ЗІКу.
 
Нагадаємо Львівський академічний духовний театр «Воскресіння» та Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса вимагають, щоб мерія підвищила їм заробітну плату, адже ці творчі колективи отримали статус «академічний» і мають право на надбавки.
 
Свої вимоги керівники комунальних закладів культури у статусі «академічних» мотивують тим, що працівників академічних театрів мають право на встановлення підвищених на 100 та 30 відсотків (залежно від категорії посад) посадових окладів. Посилаючись на практику доплат, яка існує в академічних театрах інших міст, львівські «академісти» також спонукають мерію встановити відповідні підвищення платні.
 
Депутати з комісії культури висловлювали бажання посприяти театрам у встановленні 100-відсоткових надбавок, але виходячи з того, що нереально знайти в такому обсязі вільні кошти у міському бюджеті, просили бюджетну комісію погодити бодай часткове встановлення надбавок для художнього складу та технічного персоналу львівських академічних театрів. І як то не дивно, а постійна комісія фінансів та планування бюджету дала добро на надбавки. Тепер управління культури має передбачити це в процесі фінансування академічних театрів. Однак звідки воно братиме гроші, коли міська скарбниця катастрофічно не поповнюється, залишається загадкою. Але то вже – проблеми міського голови, який лобіює інтереси приватних структур, котрі хочуть звільнитися від оплати оренди комунальної власності.

ZIK