Депутати Львова попрощалися із своєю каденцією
анонси

55 місяців плідної роботи, розгляд 5 тисяч ухвал – досягнення депутатського корпусу Львівської міськради V демократичного скликання.

Відбулась остання сесія депутатів Львівської міської ради V демократичного скликанням. Депутати разом із міськими головою Львова Андрієм Садовим зібралися на урочисті збори, щоб пригадати успіхи, досягнення за чотири з половиною років каденції, яким був шлях будівництва господарки Львова та втілення у реальність передвиборчих програм. Вони вважають, що V демократичне скликання може увійти в історію прийнятим Генпланом Львова, дискусіями щодо підготовки міста до «Євро-2012». При цьому депутати зуміли консолідувати зусилля без політичних баталій.


Мер Львова Андрій Садовий подякував депутатам за співпрацю і зауважив, що роки каденції пролетіли, наче одна мить. «Для мене особисто це були найскладніші роки життя, а з іншої сторони – найцікавіші. Ми з вами спільно зробили багато добрих справ для громади міста Львова, - сказав він під час виступу на зборах. - Сьогодні депутатський корпус зробить позитивний, великий заділ для наступної каденції. Ви всі політики. А політик себе виражає не тільки в депутатській залі, а й у тому, щоб допомагати людям».

Секретар Львівської міської ради Володимир Квурт досягнення депутатського корпусу пригадав за допомогою статистики досягнень. «Якщо говорити мовою цифр, наша каденція почала роботу 25 квітня 2006 року, - каже він. – Ми працювали майже 55 місяців, розглянули понад 5 тисяч ухвал, прийняли 4 тисячі 8 ухвал. Ми увійдемо в історію як каденція, яка прийняла Генплан, воду у місті почали подавати цілодобово, коли вперше дізналися, що Львів виборов «Євро-2012», ми пережили дві великі виборчі кампанії». Він подякував депутатам за те, що навіть у складних економічних та політичних обставинах, вони зуміли зберегти єдність і працювати на користь громади. Незважаючи на виклики складного життя, депутати знаходили сили для реформ. «Зробили багато, напевно, можна було зробити ще більше, але треба залишити нашим наступникам, - зауважив В. Квурт. -  Я бажаю депутатам VI демократичного скликання продовжити цю роботу. Я переконаний, що Львів у 2015 році гордо звітуватиме і йому буде заздрити не тільки Україна».

За його словами, якщо на початку каденції про Львів говорили як маргінальне місто, то сьогодні громада бачить чималі перспективи розвитку. «Для мене прикро було чути, що Львів – маргінес і не цікаве місто, - зауважив В.Квурт. – Сьогодні вже говорять про перспективи і що місто отримає від проведення «Євро-2012». Яка би влада не була у Києві, Львів повинен бути мудрим і не поступатися у питаннях, яких ми ніколи не віддамо: мови, європейського вибору».

Голова фракції УНП Юрій Кужелюк основним досягненням каденції вважає конструктивну роботу депутатів та їх бажання оминати політичні дискусії. За його словами, під час розгляду ухвал депутати не допустили публічних образ один одного. «Ми повинні зрозуміти, що для нашого міста повинні зробити ще дуже багато, незалежно від того, чи є ми депутатами у новому скликанні, - сказав Ю.Кужелюк. -  У цій сесійній залі за 4 з половиною років каденції не було різких політичних дискусій. Дякую усім за плідну роботу».

Голова фракції «Свободи» Василь Павлюк зауважив, що депутати V каденції зуміли показати хороший приклад співпраці між різними політичними силами. «Нам вдалося показати, що у Львові представники різних політичних сил змоги об’єднатися задля блага громади. Те, що нам не вдалося зробити – зробить нова каденція депутатів».

 


Марія Доротич
«Високий Замок»