Депутати Львівської міськради V скликання зібралися востаннє
анонси

Депутати Львівської міської ради 5-го скликання сьогодні провели збори з приводу завершення терміну депутатської каденції. Здебільшого, в залі було чути лише подяки та констатацію того, як швидко минуло 4,5 роки.

Міський голова Львова А. Садовий на початку звернувся до депутатів з подякою «4,5 роки пролетіли дуже швидко. Для мене особисто це були найскладніші роки життя, а з іншої сторони – найцікавіші. Ми з вами спільно зробили багато добрих справ для громади міста Львова. Якщо б не ваша підтримка і не принципова позиція по виділення коштів, не було б відремонтованих шкіл, садків. Не було б такої великої кількості відремонтованих магістралей. Ми пройшли з вами складний шлях. Сьогодні депутатський корпус зробить позитивний, великий заділ для наступної каденції. Багато хто, буде присутній у ній, багато хто має відкрите поле для нової каденції. Ви всі політики. Політик себе виражає не тільки в депутатській залі, а й в тому, щоб допомагати людям. У цьому ви завжди матимете мою підтримку і допомогу», – наголосив А. Садовий.

Він подякував і тим, хто підтримував його ініціативи, і тим, хто мав критичні голоси та був в опозиції.

Після цього виступили всі керівники фракцій. Зокрема, голова фракції «Наша Україна» Василь Трач побажав наступникам любити своє місто, як це робили вони. Керівник фракції «Батьківщина» Юрій Гудима наголосив, що «Батьківщина» активно братиме участь в політичному житті міста. Керівник «Пори» П. Адамик, який залишиться на наступну каденцію, зізнався, що рада дала йому можливість пізнати багатьох хороших людей. «Свободівець» В. Павлюк, що також потрапив у шосте скликання, наголосив, що йому сумно сьогодні. І за цих 4 роки було різне: і сварки, і непорозуміння, але всі справді стали родиною. Всі добрі напрацювання він пообіцяв втілювати в майбутньому, а все погане відкинути. Керівник фракції УНП Юрій Кужелюк, що переміг по мажоритарному виборчому округу, сказав, що великим досягненням є те, що навіть під час виборчої кампанії не було публічних образ депутатів. І ті, хто будуть з мандатами, і хто без, не повинні полишати праці на місто. Керівник ПРП Олег Бас теж подякував всім за співпрацю.

Підбиваючи підсумок, секретар ЛМР В. Квурт розповів, що рада 5 скликання працювала 55 місяців і розглянула понад 5 тис. ухвал. «Ми ввійдемо в історію, як рада, що прийняла Генплан міста, де за нас втілено цілодобове водопостачання, Львів виборов «Євро-2012», ми пережили дві виборчі кампанії і нам вдалось зберегти єдність і мужність. Зробили багато, можна було б і більше, але треба щось залишити і наступній каденції», – сказав він.

ZIK