Відбулось спільне засідання комісій транспорту міської та обласної рад і представників місцевої виконавчої влади та правоохоронних органів
Новини
З ініціативи Василя Поповича, голови постійної депутатської комісії інженерного господарства, транспорту та зв’язку Львівської міської ради відбулось спільне засідання комісій транспорту міської та обласної рад з представниками місцевої виконавчої влади та правоохоронних органів. Необхідність у спільному засіданні виникла через проблему перевезень пасажирів у місті Львові та області.
 
Проблема полягає в тому, що у Львові в арифметичній прогресії росте кількість нелегальних перевізників. За його словами, одним з найпоширеніших порушень є самовільне продовження маршруту перевізником, що робить певні маршрути нерентабельними. Кількість цих порушень особливо зросла після прийняття ухвали депутатами ЛМР, що стосується впорядкування перевезень у місті Львові та області. Згідно цієї ухвали, маршруткам приміського сполучення заборонили проїзд через центральну частину Львова, що передбачає розвантажити центр міста. Почастішали також випадки, коли перевізники працюють взагалі без будь-яких дозволів. 
 
«На сьогоднішньому спільному засіданні зібрались депутати обласної ради, представники державних органів влади, заступник Голови міста, комісія Дрогобицької районної ради, щоб вирішити ситуацію, коли офіційні перевізники, що виграли тендер на перевезення пасажирів, стають нерентабельними, а на нелегальних перевізників впливу немає. Ухвалою було чітко обмежено перевезення у центральній частині міста, але багато нелегальних перевізників і далі здійснюють перевезення до центральної частини міста», - розповів під час засідання Василь Попович.
 
Щоб виправити цю ситуацію присутні на спільному засіданні погодили опрацювати та виробити коректні схеми пасажирських перевезень у місті та області і створити постійно діючий механізм моніторингу і контролю за нелегальними перевезеннями і доносити цю інформацію до львів’ян та гостей через засоби масової інформації.
 
«Існують також проблеми з таксоперевезеннями у місті Львові. Проблема стосується лічильників, бо 90% з них просто не працюють. Пояснення відсутності лічильника знаходяться прості – здали на ремонт, чи начальник забрав тощо. Вже є понад  50 скарг, особливо в районі вокзалу, через те, що таксисти працюють без лічильників та називають неправдиві ціни. Треба систематизувати ці перевезення та механізм постійного контролю,  який дозволив би впливати на таксоперевезення та загалом на перевезення громадян у місті Львові та області», - зазначив Василь Попович.
 
В результаті учасники зустрічі домовились створити постійно діючу спільну групу, що складатиметься з членів депутатської комісії інженерного господарства,транспорту та зв’язку, транспортної інспекції та міліції. В обов’язки групи входитиме здійснення контролю за транспортними перевезеннями та таксоперевезеннями, зокрема.

Відділ інформаційної політики секретаріату ради