Василь Павлюк, депутат ЛМР, про розвиток малого та середнього бізнесу у Львові
Новини

Під час круглого столу на тему: «Чи може малий та середній бізнес забезпечити 50% ВВП міста Львова?», що відбувся 23 лютого, учасники обговорили чимало питань та проблем малого та середнього бізнесу на Львівщині, зокрема, порушили питання співпраці влади на місцевому та обласному рівнях з підприємцями. Доволі гострим питанням постали проблеми зі спрощенням документообігу у владних структурах та впровадження реформ у підприємницькій діяльності на державному рівні. 

 
Про необхідність підтримки малого та середнього бізнесу у Львові розповів Василь Павлюк, голова фракції ВО «Свобода»  у Львівській міській раді: 
 
«Тема круглого столу полягала в тому, щоб визначити чи може малий та середній бізнес у Львові наповнити ВВП на 50%. Наша позиція чітка – на сьогоднішній день такий бізнес наповнює не лише на 50%, а на всі 100%. Проте, щоб малий і середній бізнес дійсно міг функціонувати треба, аби була допомога від місцевих органів самоврядування. Варто розробити нове положення з оплати за оренду комунальних приміщень від обороту коштів: якщо хтось з підприємців має більший оборот, значить більше мали б платити, якщо менший – то менше. Тим більше в час кризи це була б добра підтримка для розвитку малого і середнього бізнесу . Вони могли б існувати, давати послуги та робочі місця. 
 
Від «Свободи» була пропозиція про створення муніципального банку. Він міг би підтримувати малий і середній бізнес в сфері кредитування. Це без застави, для оборотних коштів. Для прикладу до 5 тисяч доларів, або до 40 чи 50 тис гривень можна було б кредитувати на основі їх бізнесової діяльності. Таким чином можна було б підтримувати  малий і середній бізнес у м. Львові. На жаль, цього зараз немає і тому «Свобода» звернула увагу, що варто таку діяльність запроваджувати, бо вона суттєво допомогла б для розвитку малого і середнього бізнесу у Львові».

Відділ інформаційної політики секретаріату ради