Фракція ВО «Свобода» у Львівській міській раді пропонує виправити помилки у назвах львівських вулиць
Новини
Василь Павлюк, голова фракції ВО «Свобода» у ЛМР, звернувся до міського голови Андрія Садового стосовно необхідності виправлення типових помилок у назвах вулиць та автобусних маршрутів у Львові. Депутати від «Свободи» зауважили 30 помилок у назвах львівських вулиць та 97 у назвах автобусних маршрутів.
 
«З огляду на абсолютно не відповідну духовним потребам української нації мовну політику  найвищого проводу держави, а зокрема у контексті президентських виборів, дуже просимо вжити негайних заходів щодо виправлення численних помилок у назвах вулиць Львова, що незабаром матимуть і латиничний відповідник. Львів невипадково минулого року визнано культурною столицею України, а державна українська мова, як відомо, його головна ідентифікаційно-духовна візитівка. Зуміймо протистояти новим викликам загрози нашої мовної ідентичности і продемонструймо всій країні наш високий рівень граматичної культури мови», - зазначено у депутатському запиті.
 
До прикладу, у поданому запиті пропонують виправити орфографічні помилки у назвах вулиць, таких як, Лижв’ярська  на Лижвярська, Корякська на Коряцька, Зимова долішня на Зимова Долішня. Крім того, є вулиці, які слід переіменувати, наприклад, вулицю Бруснівську, адже такого прикметника в українській мові не існує.

Відділ інформаційної політики секретаріату ради