Пріоритетною темою цьогорічного конкурсу соціально-культурних проектів буде волонтерство
Новини

У приміщенні Першої Львівської Медіатеки по вул. Мулярській, 2А відбувся тренінг з написання проектів на конкурс «Соціально-культурних проектів – 2015». Присутні громадські активісти мали змогу детальніше дізнатись, як правильно скласти аплікаційну форму, за якими критеріями оцінюються проекти та як формується конкурсна комісія.

Олександра Сладкова, заступник директора департаменту розвитку розповіла присутнім про те, як якісно підготувати проектну пропозицію. Про пріоритети  в галузі культури на цей рік повідомила Ірина Шимон з управління культури,а заступник начальника управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський розповів, на що саме варто звернути увагу під час заповнення аплікаційної форми.

Зі слів Ореста Файфурки, начальника відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради», акцентувалась увага громадських активістів на важливості публічного представлення проекту. Під час такого представлення учасники конкурсу матимуть змогу переконати журі, що їх ідея варта реалізації. Після цього кожен член конкурсної комісії виставлятиме свою оцінку, і в результаті всі вони сумуються та формується рейтинг. За підсумками оцінювання можна буде зробити висновок, які організації зможуть претендувати на фінансування. 

«По кожному напрямку є окрема  конкурсна комісія. Якщо, скажімо, це галузь  культури, то працюватиме профільна комісія культури ЛМР, а також по два представники управління культури, «Секретаріату ради», заступник міського голови з гуманітарних питань, директор департаменту гуманітарної політики», - пояснив Орест Файфурка.

Кожного року є певні пріоритетні теми проектів, на які в першу чергу звертатиметься увага. Цього року – це теми, які працюють на розвиток громадянського суспільства. Наприклад, розвиток волонтерських ініціатив на потребу АТО, робота мікрогромад, популяризація висвітлення громадських організацій. Після закінчення прийому заявок приблизно два тижні триватиме опрацювання документів і тоді відбудеться засідання конкурсної комісії.

Ярина Хомцій, член Всеукраїнського благодійного фонду «Запорука» уже не вперше бере участь у конкурсі. Вона розповіла, що її організація подавала на конкурс свої проекти минулого і позаминулого року. Виграти вдалось лише раз з роботою «Свідомий вибір: міграція чи самореалізація в Україні».

« Ми базувались на досвіді центру з питань міграції нашого Всеукраїнського благодійного фонду «Запорука», де працювали психолог і юрист. Щодо процедурних моментів, то я б порадила подати проект заздалегідь. Форма його досить зручна, але треба мати час, щоб встигнути вчасно подати всі оригінали документів, листи підтримки через «Єдине вікно» міськради».

На думку Ярини, захист свого проекту перед комісією – це позитивний  момент, можливість розказати більше про нього, тим більше, що до складу комісії входять представники міста, в якому він буде реалізовуватись.

«Співпраця влади і громади дає реальні результати . Поки бюджет конкурсу не є дуже великим, але ця співпраця корисна, бо основна цінність для нас - рух на зустріч» , - зазначила Ярина Хомцій.

Довідка: Прийом документів  на участь у конкурсі соціально-культурних проектів триває до 10.03.2015 року. Галузеві напрямки конкурсу: культура, туризм, розвиток громадянського суспільства, соціальний захист, робота з молоддю та сім’ями, фізична культура та спорт.

Межі фінансування: мінімальний розмір гранту – 5 тис. грн., максимальний розмір гранту – 50 тис. грн., рекомендований розмір гранту — до 20 тис. грн.
Повний текст на сайті Львівської міської ради: https://city-adm.lviv.ua/portal/for-citizen/ngo/contests/6369-konkurs-sotsialno-kulturnykh-proektiv-na-2015-rik