Тарас Семущак: «Патріотизм не починається із призову в армію чи повноліття, патріотизм починається з першого подиху дитини, з першого кроку по землі та плекається, виховується усе свідоме життя»
Новини

20 лютого згідно з указом президента України відзначають  день героїв «Небесної сотні», які загинули під час масових розстрілів 18-20 лютого , на честь тих, хто ціною свого життя прокладав дорогу Україні до майбутнього, до Європи, незалежності України, а на Сході захищає територіальну цілісність України. У  Львівській СШ №40 відбувся захід із вшанували пам'яті загиблих на Майдані героїв «Небесної сотні», під час заходу  виступив депутат Львівської міської ради Тарас Семущак, який під час революції «Гідності» 2013-2014 рр. був один з очільників штабу палацу «Свободи» (Жовтневий) м. Київ, під час та після кривавих подій 18 – 20 лютого був лікарем-хірургом на майдані, виконував обов’язки керівника медичного пункту у Михайлівському соборі.

 Депутат Львывської міської ради Тарас Семущак, виступаючи на зібранні, наголосив

«Дуже приємно бачити у виступах розуміння того, що жертва героїв «Небесної сотні» не вирвана з контексту Української історії, а є продовженням боротьби за Українську Соборну самостійну державу. Адже і чин Українських січових стрільців, і боротьба січовиків Карпатської України, Української Повстанської Армії, а тепер «Небесна сотня» та боротьба на фронті Московсько-Української війни є ланками одного ланцюга. 

Депутат  зауважив, що: "Ми маємо  героїв «Небесної сотні» та сотні, тисячі втрат на Сході України, тому що  боротьба за Україну в 90-х роках була не завершена, ми отримали атрибути держави (герб, прапор, гімн) та не наповнили нашу державу українським змістом».

Під час вшанували пам'яті загиблих на Майдані героїв «Небесної сотні» у СШ № 40 депутат Львівської міської ради Тарас Семущак зазначив:

 «Сьогодні коли я слухав вас, дивився світлини з Майдану на екрані, бачив очі героїв «Небесної сотні» у голові виникало запитання, «чому ніхто за рік не покараний за убивства на Майдані?». Я християнин і розумію, що убивці будуть відповідати перед Богом, але ще до Божого суду їх має покарати суд людський».