У бюджеті розвитку Львова заплановані видатки на ремонти доріг та електронне врядування
Новини

У Львівській міській раді відбулись бюджетні слухання в галузі житлового господарства та інфраструктури. На думку Андрія Карбовника, голови комісії з питань контролю за ефективністю виконання програм розвитку міста та рішень ради, в кількісних показниках цього року місто отримає хороший бюджет розвитку. А це – 649 млн 770 тис 500 грн.08 коп.

«Позитивним є й  те, що закладено кошти в міські районні адміністрації, і ми зможемо закінчити ремонти доріг, тротуарів, дитячі майданчики.  Наприклад, нарешті передбачено кошти на закінчення ремонту дороги вулиць Мечнікова, Лисенка, а також впровадження електронного самоврядування», - підкреслив Андрій Карбовник.

Секретар комісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою Ігор Корсун вважає, що бюджетні слухання дуже важливі, адже дають можливість скоординувати роботу виконавчих органів влади і депутатського корпусу.

«У нас були деякі запитання щодо транспорту. На мою думку, не можна закладати в бюджеті розвитку великі видатки однією стрічкою і не пояснювати, на що конкретно підуть ці гроші. Ми просимо давати наповнення, конкретику, більш детально розписувати бюджет. Щоб і громада, і депутати розуміли, де цільово будуть використовувати ці кошти», - зауважив Ігор Корсун.      

Депутат Василь Горон, член комісії землекористування пояснив, що у бюджет розвитку вдалось закласти кошти для благоустрою, капітального ремонту дворів, доріг, тротуарів, підземних переходів, благоустрою скверів.

Деякі статті видатків викликали дискусії, зокрема, закупівля для центральної частини міста 450 чавунних урн, які виготовляє Нововолинський завод, а також реконструкція ліфтів в Ратуші. Також у бюджеті розвитку заплановано 1млн 610 тис 300 грн. на реконструкцію лісопарку «Зубра» у Сихівському районі. Голова Сихівської райадміністрації Ірина Маруняк пояснила, що є ідея облаштувати Сихівський ліс, оскільки у цьому районі практично відсутня відпочинкова зона.

Депутат ЛМР Ірина Шалаковська зазначила, що вперше у цій каденції збільшено бюджет розвитку Львова, проте у той же час треба зважати на інфляційні процеси в країні.

«Я вважаю, що сьогодні нам вдалось дещо відкоригувати цифри, бо є першочергові завдання, а є другорядні. Найбільше запитань є до комунальних підприємств, оскільки поповнюються їхні статутні фонди. Дуже добре, що цього року впроваджується електронне врядування, бо це дасть можливість пришвидшити документообіг, і громада зможе контролювати якість роботи ради», - зазначила Ірина Шалаковська.    

Крім того, у фінансовому документі передбачено 2 млн 080 тис. для департаменту розвитку, 10 млн 878 тис 500 грн для адміністративно-господарського управління, зокрема, 6 млн грн. з цієї суми – це внески органів місцевого самоврядування у статутний капітал  ЛКП «Міський центр інформаційних технологій» (серверне обладнання та програмне забезпечення, телефонна станція Ратуші).  

Також у бюджеті розвитку визначено 93 тис 600 грн для департаменту  «Адміністрації міського голови» (впровадження електронного самоврядування); 36 тис грн. на ці ж цілі для управління фінансів та 14 тис 200 грн  для управління державної реєстрації.