Яромир Самагальський просить узгодити юридично-правові розбіжності щодо замовника пам’ятника Андрею Шептицькому
Новини

Під час сесії міської ради депутат Яромир Самагальський зачитав звернення Центру національного виховання ім. Андрея Шептицького до міського голови Андрія Садового та секретаря ради Василя Павлюка.

У зверненні йдеться про ухвалу Львівської міської ради № 3818 від 18 вересня 2014 року «Про спорудження пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому та відновлення площі святого Юра у м. Львові». У цьому документі замовником на проектування та будівництво пам’ятника було визначено управління капітального будівництва Львівської міської ради.

Однак, зі слів Яромира Самагальського, на засіданні виконкому Львівської міськради, в проекті рішення про погодження спорудження пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому на площі Святого Юра, функції замовника покладено на Курію Львівської Української Греко-Католицької церкви.

«За цих обставин, такі розбіжності в подальшому негативно вплинуть на юридично-правові аспекти розвитку проекту, як на стадії проектування, так і на стадії будівництва», - йдеться у зверненні.

Враховуючи це, міський обранець та Центр національного виховання ім.Андрея Шептицького в особі В.Калинюка, просять на найближчому засіданні сесії Львівської міської ради, визначитись з даними розбіжностями і прийняти остаточне рішення.