Депутати Львівської міської ради вимагають не допустити рейдерського захоплення будинку музею історії медицини Галичини
Новини

 

У Львові намагаються привласнити будівлю музею історії медицини Галичини ім. М.Панчишина, що на вул. Кармалюка, 3. Як повідомив голова фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Любомир Мельничук, починаючи з 2009 року, онука приїжджого совєцького чиновника, який наприкінці 40-х років минулого століття тимчасово мешкав у цьому будинку, намагається визнати право приватної власності на споруду і вивести її із комунальної власності громади міста.
 
У червні 2014 року Личаківський районний суд під головуванням судді Шеремети Г.І. задовольнив відповідний позов. 
 
Як розповів Любомир Мельничук, з 1990 року цей будинок перебуває на правах оренди в Українського лікарського товариства, там розміщується музей історії медицини Галичини ім. М.Панчишина.
 
"Попри задоволення судами першої та апеляційної інстанції позову Львівської міськради про визнання недійсними двох правовстановчих документів 1948 року, які по суті і створюють передумови для привласнення майнового комплексу львівського музею, Вищий спеціпалізований суд України з розгляду цивільних та кримінальних справ наприкінці 2012 року направив цю справу на новий розгляд до Личаківського районного суду. Більше того, у червні 2014 року за позовом онуки приїжджого совєцького чиновника, яка зараз навіть не мешкає у Львові, суд визнав за нею право власності на весь музейний комплекс разом із земельною ділянкою", – зазначив депутат.
 
За словами голови тимчасової депутатської комісії з вивчення стану охорони здоров'я в м. Львові  депутата Львівської міської ради Андрія Рікоти, рішення Феміди варто розцінювати як спробу рейдерського захоплення музею. "Фактично ми є свідками спроби злочинної приватизації унікального музейного комплексу, в яку втягують судові інстанції. На зборах Українського лікарського товариства ми домовилися розглянути це питання на наступному пленарному засіданні сесії Львівської міської ради", – наголосив Андрій Рікота.
 
Голова фракції у Львівській міській раді Любомир Мельничук заявив, що депутатський корпус направить звернення до міністра охорони здоров'я України з вимогою не допустити відчуження приміщення музею.