У Львові обговорили порядок в’їзду транспорту у пішохідну зону центральної частини міста
Новини

 

В’їзд у пішохідну зону центральної частини Львова пропонується чітко регламентувати для водіїв, мешканців та гостей міста. Про це повідомив  радник міського голови Львова Олег Шмід під час громадського слухання, яке відбулось у ЛМР. Тема  обговорення - проект положення «Про порядок регламентованого в’їзду транспортних засобів у пішохідну зону центральної частини м. Львова».  
 
Зі слів Олега Шміда, положення розроблене з метою збереження центральної частини м. Львова, внесеної до Списку світової спадщини ЮНЕСКО, покращення умов відпочинку мешканців і гостей міста та розвитку дрібного та середнього підприємництва в центральній частині Львова. Дія положення поширюється на визначену територію пішохідної зони, яка обмежена проспектом Свободи, площею Торговою, вулицею Підвальною, вулицею Валовою, площею Міцкевича. 
Радник міського голови пояснив, що право проїзду через пішохідну зону мають транспорті засоби, які відносяться до категорії «А» - трамваї, а також туристичні транспортні засоби («Чудо –поїзд», кінні екіпажі). Окрім цього, право в’їзду в пішохідну зону і перебування в ній матиме спецтранспорт Мінохорони здоров’я України, МВС та інші, що відносяться до категорії «Б».
Натомість до категорії «В» належать мешканці, які проживають у пішохідній зоні і мають право в’їзду без права стоянки та паркування автотранспорту (крім спеціально відведених для цього місць).  Також власники транспортних засобів (категорії В) можуть придбати проксіміті-картку, яка дозволяє безконтактне автоматичне відкривання боллардів.
У відповідь на це, місцеві мешканці висловили стурбованість відсутністю достатньої кількості місць для парковки автівок. Адже згідно з пунктом 23 даного положення, у разі порушення правил стоянки і паркування в пішохідній зоні, транспортний засіб може бути евакуйований на спеціально обладнаний майданчик. З огляду на це, присутні мешканці висловили бажання звернутись до міського голови Андрія Садового з проханням суттєво збільшити кількість паркомісць в центральній частині  Львова.