Підготовка до Євробаскету 2015 року йде за графіком
Новини

 

Львів активно готується до європейського чемпіонату з баскетболу і на цей час ведеться будівництво баскетбольної арени на вулиці Ряшівській (проектовані) та тренувальної бази на проспекті Червоної Калини. 
 
Про це повідомив голова постійної депутатської комісії молодіжної політики, спорту та оздоровлення Львівської міської ради Остап Іваськевич. 
 
Окрім цього, 20 березня 2014 року на сесії Львівської міської ради депутати надали згоду на укладення договору про користування компанією-інвестором Юнайтед Баскетбол Інвестмент земельною ділянкою на вул. Ряшівській-проектованій, де компанія зводить арену до Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року.
 
Остап Іваськевич вважає, що розмови про можливу відмову від проведення Євробаскету для нього були незрозумілими і необґрунтованими. 
 
«Ми розуміємо, що ситуація в Україні зараз є складна, але країна не бере активної участі у фінансуванні. В більшості це є кошти інвесторські. Підготовка йде повним ходом. Тобто до кінця 2014 року мали б бути закінчені всі об’єкти. У мене є інформація, що все йде за графіком», - зауважив Остап Іваськевич.
 
Євробаскет має відбутись за графіком, – вважає міський голова Львова Андрій Садовий, і як варіант пропонує залучити до співпраці інші країни.
«Готуючись до футбольного євро 2012 року, ми у 4 містах побудували сучасну інфраструктуру – аеропорти, дороги. Єдине, що треба збудувати це спорткомплекси, які будуються за кошт інвесторів. Можливо, як проміжний варіант запросити ще одну країну. Я знаю, є пропозиція Литви. Щоб можливо вони долучились», - сказав Андрій Садовий.
Андрій Садовий вважає, що проведення Євробаскету 2015 року – це ще одна можливість сказати світові правду про Україну.
«Дуже важливо, щоб європейці приїжджали, бачили наше життя. Бо якщо ви побачите деякі інформаційні повідомлення, особливо на російських каналах, то це все перекручене. Тому важливо, щоб люди приїздили і все бачили. Я переконаний, що якщо підійти до цього раціонально, то це не потребуватиме додаткових коштів з бюджету держави. А з точки зору іміджу, промоції, це буде великий позитив для України», - резюмував міський голова Львова.
 
Додамо, що незважаючи на складну політичну ситуацію в нашій країні, Євробаскет-2015 року відбудеться в Україні. Про це повідомив президент Федерації баскетболу України Олександр Волков після зустрічі з представниками ФІБА-Європа.