Львівська міська рада затвердила бюджет Львова-2014
Новини

 

Сесія міської ради затвердила бюджет Львова на 2014 рік. За відповідне рішення проголосували 65 депутатів. Водночас депутатський корпус зменшив витрати на апарат управління на 2,5 млн. грн., а також вилучив пункт про преміювання чиновників. Ухвалений депутатами документ передбачає, що загальний обсяг доходів бюджету становитиме 2,9 млрд. грн., видатків – 3,05 млрд. грн. Про це повідомив голова постійної депутатської комісії з фінансів та планування бюджету свободівець Яромир Самагальський.
 
За словами свободівця, депутати відгукнулися на заклик міського голови провести бюджетну сесію, розуміючи, що неухвалення місцевих бюджетів у регіонах, де більшість в органах місцевого самоврядування складають опозиційні фракції, спровокує численні звинувачення опозиції з боку влади. Такі звинувачення, очевидно, будуть мати форму соціального популізму на кшталт "неможливості виплати заробітної плати бюджетникам та соціальних виплат населенню унаслідок неухвалення місцевих бюджетів".
 
"Скарбниця вже почала тиск на органи місцевого самоврядування, погрожуючи ненаданням короткотермінових позик місцевим бюджетам у разі неухвалення бюджетів (хоча це і є протизаконним). Наступним кроком, очевидно, буде свідоме блокування скарбницею платежів у містах, де не ухвалено місцеві бюджети. З метою забезпечення народовладдя у Львові, а також з метою врахування інтересів територіальної громади міста, працівників бюджетної галузі, отримувачів соціальних допомог та недопущення виникнення соціальної напруги, зважаючи на звернення Народної Ради України до органів місцевого самоврядування, опозиційні фракції у Львівській міській раді ухвалили міський бюджет Львова на 2014 рік", – зазначив Яромир Самагальський.
 
Коментуючи ухвалений бюджет Львова на 2014 рік, голова постійної депутатської комісії з фінансів та планування бюджету зазначив, що він є найбільш соціально орієнтованим за роки Незалежності. "Працюючи над проектом бюджету міста на 2014 рік, ми були змушені врахувати ризики невиконання держбюджету та проблематику так званої бюджетної помсти, коли держава блокує платежі опозиційним регіонам. Так, цьогоріч ми додатково надали 2,8 млн. грн. на ремонти житлового фонду та благоустрій парків і скверів. Усі бюджетні потреби освітян, медиків та соцзахисту комісія врахувала. Фактично ми зможемо коштом міста забезпечити виплату зарплат працівникам бюджетної галузі у разі, якщо влада свідомо блокуватиме ці виплати", – зазначив Яромир Самагальський.
 
Голова фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Маркіян Лопачак прокоментував рішення депутатського корпусу вилучити пункт про преміювання чиновників: "Це не є проблема сьогоднішнього дня. Усі без винятку депутати розуміють, що належну роботу чиновників слід належно оплачувати. Але ця процедура має відбуватися згідно з законом. Міський голова з початку каденції не вносить на погодження сесії кандидатури своїх заступників, виконавчого комітету та структуру ЛМР. Саме після цього ми можемо проводити преміювання. Депутатський корпус сьогодні знову запропонував Андрієві Садовому долучитися до діалогу і врегулювати ситуацію. Сподіваюся, що нас буде почуто".
 
 
                                                                                                                                                           Четвер, 6 лютого 2014 року