Під час сесії Львівської міської ради Секретар Львівської міської ради Василь Павлюк подав звернення про вшанування Митрополита УГКЦ Андрея Шептицького
Новини

 

На сесії Львівської міської ради  Секретар ради Василь Павлюк подав звернення про вшанування Митрополита УГКЦ  Андрея Шептицького, а також про впорядкування його музею.
 
Зокрема було сказано про те, що два найближчі роки, 2014 і 2015, це ювілейні роки Митрополита УГКЦ Андрея Шептицького. 
 
1 листопада 2014 виповниться 70 років як Митрополит відійшов у вічний світ. 29 липня 2015 відзначатимемо 150 років від дня народження Слуги Божого Андрея.
 
Василь Павлюк  зауважив, що, меценатська діяльність Митрополита охоплює усі ділянки культурного життя Галичини.  Сто років тому Митрополит УГКЦ Андрей Шептицький подарував українському народові Національний музей у Львові на вулиці Драгоманова, 42. 
«Ще у 2002 році було задекларовано про створення у палаці на цій вулиці  музею , присвяченого життю та діяльності митрополита Андрея, як духовного провідника українського народу, громадського діяча і великого мецената. Таке відкриття постійнодіючої експозиції  у колонному залі палацу планувалось у 2005 році, а згодом цьогоріч 13 грудня. Однак на сьогодні приміщення на Драгоманова , 42, яке перебуває у підпорядкуванні Мінкультури, є у жахливому стані. У 2009 році роботи припинились у зв’язку з відсутністю коштів,- зауважив Секретар Львівської міської ради Василь Павлюк
 
У зв’язку з ситуацією, що склалася,  Василь Павлюк запропонував  створити робочу групу і детально вивчити ситуацію з приміщенням, використанням коштів на ремонт будівлі, опрацювати програму щодо вшанування пам’яті Митрополита, звернутись до Міністерства культури з пропозицією створити у палаці на Драгоманова, 42 музей пам’яті митрополита  Шептицького, надати інформацію Львівській міськраді щодо ситуації з територією на Драгоманова, 42, зокрема палацом, який подарував Митрополит.
                                  
 
                                                                                                                                                  Четвер, 26 грудня 2013 року