Анатолій Крачковський: «Нарешті українці почали демонструвати свою громадянську позицію»
Новини

 

Свою думку про становище в країні та дії опозиційних сил висловив Анатолій Крачковський, голова фракції «Удар» у Львівській міській раді. 
 
"Усі ми розуміємо, що 28-29 листопада – визначальні дати для України. Власне, тому ми намагаємось відправити в Київ якомога більше небайдужих львів’ян, проте багато перевізників з різних причин відмовляються їхати. Частина наших депутатів зараз знаходиться в Києві, вони допомагають організуватись студентам на майдані. 
 
Нарешті українці почали демонструвати свою громадянську позицію. Такі демонстрації ми бачимо в багатьох інших європейських країнах. Ця хвиля зрештою докотилась і до нас. Сьогодні, в першу чергу завдячуючи  студентам, ми показуємо свою позицію, своє ставлення до чинної влади і зміни курсу країни.  
 
Як сказав один журналіст, «якщо ти вийшов на майдан, то уже зайнявся політикою». Самоорганізація на майданах – це добре, але повинні бути відповідальні за це люди, тобто лідери. На жаль, ніхто з політиків поки не взяв на себе відповідальності за цей майдан, і люди мусять самі вирішувати свої проблеми. 
 
Як відомо, були хакерські атаки на сайти ударівських депутатів та нашого лідера Віталія Кличка. Деякі з депутатів повидаляли свої сторінки із соціальних мереж, листи з електронних скриньок, щоб не було якихось провокацій. 
 
Особисто для мене незрозуміло, чому Янукович їде у Вільнюс, якщо не збирається там нічого підписувати? Якщо він все таки підпише Угоду, то навіщо тоді було говорити про призупинку підготовки? Взагалі, ні політики, ні депутати Верховної Ради, ні прості громадяни, здається, не розуміють, що відбувається в країні, куди ми прямуємо?
 
Переконаний, якщо у Вільнюсі не буде нічого підписано, то ця влада має взяти на себе усю відповідальність за країну. А опозиція повинна будь-що добитись розпуску Кабміну, Верховної Ради і імпічменту президента».   
                                                     
                                                                                                                                             Четвер, 28 листопада 2013 року