Михайло Хміль: «Опозиція проведе радикальні зміни у молодіжній політиці»
Новини

«Найбільше молодь сьогодні турбує освіта, працевлаштування та житло. Об’єднана опозиція знає, в який спосіб цю соціальну напругу можна зняти. Для цього вже є напрацьована законодавча база», - заявив голова Львівського міського осередку партійної організації «Фронт Змін», проаналізувавши всі доповнення та зауваження молодих людей до Програми Об’єднаної опозиції «Батьківщина».

«У рамках обговорення програми Об’єднаної опозиції тільки цього місяця ми мали декілька зустрічей із молоддю. Основною нашою метою було не просто ознайомити їх із документом розвитку країни, а залучити молодіжний актив до конструктивної роботи в контексті спільного написання програми. Ні для кого не секрет, що молодіжної політики на сьогодні просто немає – вона не фінансується і не здійснюється. Тому ми свідомі того, що мають бути радикальні кроки в цьому напрямку після приходу опозиційних сил до парламенту».

На запитання, яких змін варто очікувати в країні з приходом опозиційних сил, Михайло Хміль відповів: «Щодо освіти, то, по-перше, в кожному населеному пункті, де є діти дошкільного віку, треба забезпечити, принаймні, дитячий садок і початкову школу, по-друге випускникові надати можливість гарантовано отримати якісну професійно-технічну освіту, зі спеціальностей, які потрібні сучасним високотехнологічним виробництвом, або отримати державний грант на здобуття вищої освіти, у разі успішного проходження незалежного зовнішнього оцінювання».

Михайло Хміль назвав серед першочергових завдань опозиції прийняття закону про гарантоване забезпечення молодих людей першим робочим місцем, який передбачатиме можливість працевлаштування кожного випускника, забезпечуватиме орієнтацію закладів освіти на потреби економіки та програму підвищення трудової мобільності громадян.

Що стосується житла, представник Об'єднаної опозиції зазначив, що необхіден єдиний проект – тридцятирічні кредити на придбання житла. Для молодих сімей і малозабезпечених відсоткова ставка має компенсовуватися з державного бюджету. Другий варіант – це доплати за рентоване житло. Також Об'єднана опозиція ініціює створення державних неприбуткових будівельних компаній, які будуватимуть доступне житло.

«Характерна відмінність програми Об'єднаної опозиції від інших полягає в тому, що кожне принципове питання або вже прописане в законопроектах, або цей законопроект перебуває на стадії розробки. Ми маємо не лише програму дій, а й знаємо як її ефективно реалізувати», - підсумував голова Львівського міського осередку партійної організації «Фронт Змін» Михайло Хміль.