У Львові відбулося стажування неурядових організацій Луганської, Дніпропетровської та Запорізької областей
Новини

Зустріч  із представниками місцевого самоврядування та громадських організацій зі Сходу України відбулася у кабінеті відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради». В рамках зустрічі учасникам було представлено презентацію: про співпрацю міста Львова з громадським організаціями, зокрема про проведення міською радою конкурсу соціально-культурних проектів для громадських організацій. 

Основна мета  приїзду  делегації  зі Сходу України  полягала в тому, щоб  обміняти та набути досвід  механізму реалізації місцевої політики підтримки громадських ініціатив, дізнатися про позитивні приклади співпраці неурядових організацій та органів місцевого самоврядування у спільному вирішенні проблем громади, розглянути  інноваційні шляхи розвитку громади, вирішити  питання  взаємодії влади та громади, ознайомитися  з проблемами даного регіону та  отримати знання, як вирішити  проблеми, а також дізнатися про взаємодію громадських організацій з місцевою  владою.

Враженнями про зустріч поділився начальник відділу громадського партнерства Юрій Лукашевський: «Особлива увага гостей була зосереджена на прозорості проведення конкурсів для громадських організацій, зокрема це публікація анотацій проектів, а також публічна презентація проектів громадських організацій, які отримали фінансування міської ради. Також учасників зустрічі вразило змістовне наповнення сайту депутатів міської ради www.lvivrada.gov.ua, зокрема це можливість завчасно ознайомитись із порядком денним пленарного засідання та проектами ухвал, побачити результати голосування питань депутатами. Щиро вдячний ГО «Товариство Лева» за організацію такої зустрічі. Дуже приємно, що представникам інших міст України цікавий досвід Львова, зокрема в налагодженні співпраці із громадськими організаціями».