Депутати вимагають жорстко реагувати на порушення прав громадян водіями громадського транспорту
Новини

У Львівській міській раді відбулося засідання постійної депутатської комісії інженерного господарства, транспорту та зв'язку, під час якої депутати розглянули звернення мешканця міста Львова з приводу порушення його прав під час проїзду в маршрутному таксі №46. На засідання запросили начальника Управління транспорту у Львівській міській раді та представника ТзОВ "Атто", який обслуговує цей маршрут.
 
Комісія розглянула скарги мешканців щодо порушень водіями правил перевезення. Зі слів заявника, 5 вересня близько 23:40 він їхав у маршрутному таксі №46 в напрямку торгового центру "МЕТРО" й помітив, що водій курить за кермом. Чоловік попросив водія не курити, оскільки це порушує норми перевезення пасажирів, але у відповідь почув брутальну лайку.
 
"Комісія, реагуючи на звернення городянина, запросила на своє засідання начальника управління транспорту Львівської міськради, представника ТзОВ "Атто", що є перевізником на маршруті №46, і водія цього маршрутного таксі. Проте, власник ТзОВ не прийшов, замість нього на комісію з'явився його представник – інженер з безпеки руху. Водія-порушника на засіданні теж не було. Зважаючи на систематичне порушення перевезень водіями маршрутного таксі №46, комісія рекомендувала управлінню провести розслідування інциденту, що трапився 5 вересня 2011 року, з вимогою жорстко відреагувати. Також комісія рекомендувала управлінню при укладанні договорів на перевезення врахувати постійні порушення цим підприємством прав пасажирів", – зазначив голова комісії інженерного господарства, транспорту та зв'язку свободівець Іван Гринда.