Відтепер Львів заощаджуватиме на виплаті відсотків за облігаціями близько 5,5 мільйонів гривень щорічно
Новини

Львів зможе зекономити на виплаті відсотків за облігаціями близько 5, 5 мільйонів гривень щорічно. Про це повідомив голова постійної депутатської комісії фінансів і планування бюджету Львівської міськради свободівець Яромир Самагальський.

Як зазначив депутат, 2009 року місто випустило облігації на суму 200 мільйонів гривень для будівництва стадіону під 20% річних. З них 90 млн. використано для будівництва стадіону, а 110 млн. лежали на депозиті в банку. На вимогу депутатів міськради, у березні 2011 року облігації на суму 110 мільйонів було виплачено.

"Через те, що ставка 20% на сьогодні доволі висока, ми ухвалили рішення випустити ще одну серію облігацій на суму 90 мільйонів, але вже під нижчий відсоток. Це дасть можливість викупити попередню серію облігацій і мінімізувати виплати за процентами. Тому 6 липня на вимогу депутатів відбувся конкурс на випуск нового траншу облігацій. Участь у конкурсі взяли дві компанії, які випускають облігації: "Арт Капітал" і "Драгон Капітал". Комісія вирішила скористатися послугами компанії "Арт Капітал", адже вона запропонувала розмісти облігації Львова на суму 90 млн. грн. під 13, 95% відсотка річних. У результаті цієї роботи місто щорічно заощаджуватиме на відсотковій ставці близько  5,5 мільйонів гривень", – зазначив голова комісії фінансів і планування бюджету Львівської міської ради свободівець Яромир Самагальський