Спорт чи житло - вирішували на громадських слуханнях
Новини

Ще в березні цього року під час наради працівників освіти Шевченківського району з міським головою Львова Андрієм Садовим директор школи №81 Проців Богданна підняла питання щодо майбутнього і стану колишнього комплексу «Спартак», територія якого знаходиться за адресою вул. Інструментальна, 49. Директор школи мотивувала своє звернення тим, що ця прилегла до школи територія знаходиться в занедбаному стані і притягує асоціативні верстви населення, тому це створює негативну атмосферу навколо школи. 

 
Міським головою були прийняте рішення провести громадські слухання щодо забудови цієї території. Громадські слухання були проведені в приміщені школи №81, щоб громаді цього мікрорайону було зручно взяти участь в обговоренні.
 
На громадські слухання крім мешканців цього мікрорайону та представників міської ради був запрошений директор приватного підприємства Сальдо-ділер, якому належить нерухомість, яка знаходиться на тій території. 
 
«Слухання відбулись в хорошій атмосфері. Запитань в людей було дуже багато, як до представників міської влади, так і до представників цього підприємства. Людей обурило відсутність представників управління архітектури, які були запрошені. Це здивувало, адже вони могли б надати фахові коментарі щодо загосподарювання цієї території. Основні запитання зводились до того, що планується будуватись і наскільки швидко це буде. Директор приватного підприємства Сальдо-ділер повідомив, що підприємство планує будувати на цій території житловий комплекс на 300 квартир з вбудованими приміщеннями спортивно-оздоровчого характеру. Інформацію люди сприйняли по різному – хтось підтримав, хтось ні, проте всі сходились в тому, що варто хоч щось зробити, щоб навести порядок. Люди запитували, чому вирішили будувати саме житловий комплекс, а не зробити акцент більше на спортивні споруди, оскільки ця територія в радянський час мала яскраво спортивно-оздоровчий характер. Зокрема, і школа будувалась як школа олімпійського резерву. Тому варто було б витримати певний характер і зробити акцент на спортивні речі, що було б корисно і учням школи, що є фактично сусідами цих будівель», - розповів Юрій Лукашевський, начальник відділу громадського партнерства.
 
Міська рада та міський голова розглядають варіант забудови ще додаткової ділянки, щоб збільшити територію для спортивно-оздоровчих площ,а забудовники пообіцяли врахувати пропозиції щодо акценту на спортивно-оздоровчих ділянках та мають підготувати проект забудови, щоб було чітко зрозуміло, що це буде за будова, скільки поверхів вона передбачає тощо.
 
«На громадських слуханнях відчувалось чітке бажання налагодити діалог, а от наскільки він буде продуктивним та ефективним покаже час», - додав Юрій Лукашевський.

Відділ інформаційної політики секретаріату ради