Відбулася прес-конференція на тему: «Підсумки зустрічей фракції Всеукраїнського об'єднання «Свобода» з городянами Львова»
Новини
Відбулася прес-конференція представників фракції Всеукраїнського об'єднання «Свобода» у Львівській міській раді на тему: «Підсумки зустрічей фракції ВО «Свобода» з городянами Львова». У заході взяли участь голова фракції Всеукраїнського об'єднання «Свобода» у Львівській міській раді Руслан Кошулинський, заступники голови фракції ВО «Свобода»: Іван Гринда і Юрій Михальчишин. 
 
22 та 23 січня 2011 року депутати Львівської міської ради від фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» провели зустрічі зі львів’янами, що відбувались у форматі дискусій. Основна їхня мета – громадське обговорення «колючих» питань, які буде подано на сесії Львівської міської ради.
 
 «Ми повинні відійти від стереотипу: депутати - це влада. Насправді влада міста - це громада, і кожен громадянин, який є співвласником міста, має впливати на ухвалення рішень щодо життєдіяльності міста. Найближчим часом такі зустрічі  з громадою повторно проведемо у Франківському та Личаківському районі. З огляду на те, що  люди задавали запитання, але ті питання передбачають ширшого розгляду. Кожен громадянин отримав порядок денний, з яким ознайомився. Ми ще раз нагадали нашим мешканцям про депутатів – мажоритарників. Було роздані телефони і адреси, дні прийому депутата – мажоритарника, щоб мешканці знали його в лице. Ми приставили всіх депутатів -мажоритарників, ми запросили голів комісій фінансів та планування  бюджету, комісії медицини освіти і соціального захисту, комісії інженерного господарства, транспорту і зв’язку, комісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою. Практичні всі комісії були присутні на зустрічах», - зазначив голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Львівській міській раді Руслан Кошулинський.
 
Як повідомив заступник голови фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Львівській міській раді Юрій Михальчишин, такі зустрічі проводять, щоб ознайомити громаду з роботою представників їхніх інтересів (депутатів) у міській раді. Зокрема, на цих зустрічах на розсуд громади представили порядок денний сесії міської ради, яка відбудеться 27 січня 2011 року.
 
«Ми вже заявляли, що будучи представниками інтересів громади, у своїй роботі впроваджуватимемо філософію народовладдя. На наш погляд, втілити її можна  в три етапи. Перше – це обговорення з депутатом-мажоритарником важливих питань на місцях (обговорення з мешканцями будинків, під’їздів, вулиць). Другий етап — зустрічі з мешканцями мікрорайонів для обговорення важливих питань порядку денного сесій міської ради. І третє — місцеві референдуми. До слова, в цьогорічному бюджеті ми чи не вперше заклали кошти на міські референдуми. Такими методами "Свобода" намагається відродити у городянина почуття господаря, який самостійно ухвалює рішення. Не посередник депутат вирішує, а городянин дає вказівку: голосувати чи не голосувати за ті чи інші питання. Впровадивши такий механізм спілкування між громадою та депутатським корпусом, ми плануємо повернути довіру громади до влади. Ба більше, для нас позиція мешканців має більший пріоритет, ніж навіть позиція виконавчих органів: департаментів, управлінь чи, можливо, навіть профільних депутатських комісій. Депутати можуть помилятися, а громада — ні», – зазначив заступник голови фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Львівській міській раді Юрій Михальчишин.
 
 Також депутати на цих зустрічах доповідали щодо конкретних проблем міста, зокрема щодо внесення в порядок денний сесії ЛМР питання від МВС «Про профілактику злочинності» доповідав Мельничук Любомир, щодо підвещення тарифів на проїзд в громадському транспорті громаді доповідав Іван Гринда. 
 
«Ми не дозволимо перевізникам ставити ціну, яка їм заманеться. Антимонопольний комітет погодив 2 гривні, але аж ніяк 2,50. Питання щодо підняття тарифів на проїзд, звичайно, потрібно обговорювати, але перевізники мають зрозуміти, якщо вони надають якісні послуги то за це відповідно отримуватимуть і достойну винагороду. Достойна не означає захмарна. Окрім проблеми підняття ціни на перевезення маємо й іншу — користуватися громадським транспортом після 22:00 практично неможливо, бо більшість маршрутних таксі у такий час не виходять на рейси. Місто не може зупинитись, ми повинні організовувати громадські слухання на яких будуть і перевізиники, щоб вони могли послухати думку громади і її претензії. Я розумію, що сидіти в офісах і вираховувати, як більше заробити — вигідно, але має працювати трикутник: перевізник — громада — міська влада», — зазначив голова Львівської міської організації Всеукраїнського об'єднання «Свобода», заступник голови фракції ВО “Свобода” у Львівській міській раді Іван Гринда.

Відділ інформаційної політики секретаріату ради