Футбольний матч об’єднає схід і захід
Новини

У суботу, 7 травня, відбудеться товариський футбольний матч між збірними командами посадовців та депутатів міських рад Львова та Харкова.

Така ідея виникла ще в лютому, коли міський голова Львова Андрій Садовий перебував у Харкові для урочистого встановлення меморіальної таблички патріарху Української греко-католицької церкви блаженнішому Йосифу Сліпому. На пропозицію проведення футбольного матчу Харківська міська рада відгукнулась залюбки.
 
«У Львівській міській раді вже існує традиція проводити футбольні турніри, але так історично склалось, що більшість футбольних матчів ми проводили з поляками. А тепер мери міст Львова та Харкова досягнули домовленості провести товариський матч між посадовцями та депутатами наших міських рад. Цей товариський матч є досить символічним,адже і Львів і Харків є приймаючими містами до Євро-2012. Цим футбольним матчем буде привернуто увагу до наших міст, які є уособленням Західної і Східної України і покаже, що в нас набагато більше спільного, ніж окремішнього. Що ж до складу команди, то раніше у міській раді вже була сформована своя команда, але оскільки зараз кардинально помінявся депутатський склад, то й команда, відповідно, оновилась. Стараємось залучати свіжі молоді кадри. У нашої команди вже відбулось кілька тренувань. В середу відбулось генеральне тренування, де було визначено основний та запасний склади. Тому налаштовані ми серйозно», - розповів Любомир Зубач, начальник управління «Секретаріат ради», член футбольної команди від ЛМР.
 
«Основна мета нашого матчу -  це поспілкуватися  з депутатами, зміцнити наші стосунки між містами України. На сьогодні панує  дуже поширена думка про роз’єднання України. Ми цю думку спростовуємо, ми – єдина країна від Заходу до Сходу, і ніхто нас ніколи не роз’єднає. Це футбольний  матч стане зразком нашої  єдності та співпраці» – розповів  депутат Львівської міської ради  Володимир Гірняк, член футбольної команди від ЛМР. 
 
Загалом планують провести дві товариські гри. Один матч відбудеться 7 травня у Львові, а другий – 23 серпня в Харкові. 
«Так домовились, що Харківська команда приїжджають до нас на день міста, а ми до них на день міста. Тому паралельно суто з футбольною стороною наші представники зможуть побачити місто у всій красі, підготовлене до святкувань», - додав Любомир Зубач.
 
«Для  нас це дуже важливий матч. Футбольний аматорський матч між Львовом та Харковом, присвячений до Дня міста Львова. Кожен з нас налаштований  на перемогу, а така перемога  на день народження  міста буде подарунком для всіх львів’ян. Наша команда налаштована на перемогу і зробить все можливе,  щоб здобути бажаний результат» -  зазначив  Михайло Космина, голова Франківської районної організації, капітан команди від ЛМР.
 
Офіційне відкриття футбольного матчу відбудеться 7 травня о 10.30 годині на стадіоні «СКА», що на вулиці Клепарівській39а.

Відділ інформаційної політики секретаріату ради