Релігійна громада міста невдовзі зможе розпочати будівництво храму
Новини
23 листопада Львівський апеляційний господарський суд розглянув апеляційну скаргу ПП «Піраміда-авто» на рішення господарського суду Львівської області у справі за заявою виконавчого комітету Львівської міської ради про скасування рішення постійно діючого Третейського суду міста Києва. Згідно з цим рішенням було визнано незаконним право власності на об’єкт незавершеного будівництва громадського призначення за адресою Б. Хмельницького, 249 та, інша адреса, це недобудований корпус №26 цього об’єкту на Грінченка.
 
Відтак, майно буде повернуте Львівській міській раді, котра розпорядиться ним так, як розпорядилась ще у 2005 році – майно буде передано у користування релігійній громаді міста.
 
«Цей об’єкт, згідно ухвали Львівської міської ради від 5 березня 2005 року, був переданий в користування релігійній греко-католицькій громаді міста Львова. Нагадаю, що згодом ця ухвала про надання об’єкта в безоплатне користування релігійній громаді була оскаржена зі сторони власника. На сьогоднішній день власником є ПП «Центр соціальної реабілітації молоді», яке в свій час набуло цей об’єкт від фірми «Пірамід-авто». Згідно оголошеної постави Львівського апеляційного господарського суду рішення господарського суду Львівської області було залишене без змін. Тобто, право власності ПП «Піраміда-авто» скасовано. Це означає, що цей об’єкт має бути повернутий територіальній громаді міста. Ми зробили вагомий крок для того, щоб повернути майно Львівської міської ради і надати його релігійній громаді, щоб в майбутньому вона могла будувати там храм», - розповів Роман Оліярник, начальник відділу правового забезпечення роботи виконавчих органів юридичного управління Львівської міської ради.

Відділ інформаційної політики секретаріату ради