Депутати Львова обіцяють врахувати вимогу прокуратури
анонси

Львівська міська рада найближчим часом вирішить усі питання із гаражними кооперативами поблизу ДП «Міжнародний аеропорт «Львів». Про це сказав Сергій БАЩУК, депутат Львівської міської ради.

Нагадаємо, прокуратура Львова внесла припис про усунення порушень прав громадян на земельні ділянки, використаних під розширення аеропорту у Львові. Зокрема, рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради №660 від 6 червня 1996 року передано у приватну власність членам кооперативно-садівничого товариства земельну ділянку площею 3,7298 га на вул. Землеробній у Львові, що підтверджується державними актами на право приватної власності на землю.

Водночас, підготовка до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу обумовила необхідність використання частини вищевказаної земельної ділянки для суспільної необхідності – розширення злітно-посадкової смуги ДП «Міжнародний аеропорт «Львів». У зв’язку з наведеним, з метою врегулювання питання землекористування, ухвалою Львівської міської ради №3015 від 21.10.2010 року погоджено заміну членам садівничого кооперативу «Залізничник» частини вказаних земельних ділянок орієнтовною площею 0,98 га з вул. Землеробної на вул.Кульпарківську – проектовану вулицю.

Попри це, на розгляд сесії Львівської міської ради було винесене питання погодження місця розташування та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення членам кооперативу вищевказаної земельної ділянки. Прокуратура Львова вважає, що всупереч вимогам ст. 152, 131 Земельного кодексу України, вказане питання свого позитивного вирішення не знайшло, чим порушено визначені законом гарантії права власності громадян на земельну ділянку.

За словами депутата ЛМР від фракції «Наша Україна» Сергія Бащука, посприяти із виділенням землі могла б обласна рада. Відповідне доручення Львівська міськрада дала міському голові Львова ще два місяці тому, однак питання досі не вирішене.

- Із гаражними кооперативами у депутатів міськради не виникає особливих запитань. Зрозуміло, що львів’яни не можуть тримати свої авто у Пустомитівському чи Городоцькому районі. З цією проблемою ми впораємось, однак подальша доля присадибних ділянок, розташованих поблизу аеропорту викликає цілу низку запитань, - зазначив Сергій Бащук.

За словами обранця, з його ініціативи ще два місяці тому Львівьська міська рада дала доручення міському голові. Так, мер мав офіційно звернувся до обласної влади з тим, аби компенсацією території садово-городньому кооперативу зайнялась саме вона.

- Пройшло вже стільки часу, однак виявляється міський голова так і не звернувся до обласної ради. Принаймні, інформації про це нема. Як мені було пояснено, він на одній із нарад з обласними можновладцям виступив з відповідною ініціативою. Для мене звернення – це офіційний лист, з номером, з датою, з конкретною пропозицією за дорученням міської ради. Принаймні, в такому випадку, обласна рада мусіла би дати конкретну відповідь у конкретний термін. Виходить так, що міським головою не виконується доручення сесії ЛМР, принаймні, депутатам про виконання до відома не доведено, - зазначив Сергій Бащук.

Обранець також додав, що закиди Бориса КОЛЕСНІКОВА, віце-прем’єр-міністра України з питань «Євро-2012» про те, що депутати міської ради не хочуть сприяти розбудові аеропорту – безпідставні. Він обіцяє, що зі свого боку мерія зніме проблему із гаражними кооперативами, однак обласна влада мала би теж на ділі долучитись до підготовки «Євро-2012».

- Виявляється, у нас між обласною та міською радами відсутні комунікації. Не можна розділяти – це ваші проблеми, це наші. Проблеми з підготовкою до чемпіонату є спільними і їх треба спільно вирішувати. Не секрет, що Львів є дуже утиснений в територіях. Врешті, обласна рада має землі запасу і може посприяти вирішенню проблем із землею для садово-городнього кооперативу, - резюмував Сергій Бащук.

Медіастар