Дали «зелене світло» велодоріжкам. Наразі лише на папері
анонси

Понад шість десятків велосипедистів приїхали під стіни Львівської міської ради, щоб змусити депутатів проголосувати на сесії за Концепцію розвитку велосипедного руху й облаштування велосипедної інфраструктури.
 
Вони приїхали на велосипедах, принісши з собою кульки та макети велосипедних доріжок.

Велосипедисти демонстрували під ратушею трюки на велосипедах, їздили по зеленій доріжці, вимагаючи таким чином у влади дати «зелене світло» велосипедним доріжкам. Учасники акції «Велосипедисти за чистий Львів» просили депутатів не забувати про екологічні проблеми міста. Облаштування велосипедних доріжок допоможе вирішити проблему загазованості. Такі доріжки є у багатьох європейських країнах, у Львові до цього руки не доходять.

«Якщо пересісти на велосипеди, то загазованість небезпечними хімічними речовинами у місті можна зменшити, – сказав учасник акції Дмитро Кушпек. – У Львові тільки говорять про велосипедні доріжки, є макети, проекти, але ніхто нічого не робить. Від вихлопних газів нищиться наша середньовічна архітектура. Ми боїмося їздити на велосипедах на роботу – водії автомобілів просто нас ігнорують».

Міські обранці більшістю голосів проголосували за концепцію розвитку велосипедного руху в місті. Щоправда, ідея поки що декларативна. Перші велодоріжки планують облаштувати до 2012 року, але за умови, що мерія дасть на це бюджетні кошти. Скільки грошей потрібно, ніхто не каже. Як сказав ініціатор розроблення концепції депутат Львівської міської ради Анатолій Забарило, відтепер на нових дорогах, які прокладатимуть у місті, обов’язково будуть спеціальні велосипедні доріжки. 

Марія Деркач

"Високий замок"