Новорічна ніч у «Кентаврі» – вареники, запечене порося, пахлава і Дід Мороз зі Снігуронькою...
анонси
Новий власник улюбленого львів’янами ресторану «Кентавр» змінив його обличчя, як вмілий пластичний хірург... Запитайте у першого-ліпшого перехожого у Львові, де – «Кентавр»? Вам не тільки розкажуть, а й проведуть до серця Львова – міської ратуші, за рогом якої – легендарний «Кентавр».
 Легендарний – бо овіяний легендами: не в одного покоління тут насичено проходило життя - хтось весілля справив, хтось гуляв на ювілеї, а студенти забігали на смачнющу львівську каву, щоб затишно, за столиком в тісній компанії погомоніти про життя-буття... Роки ідуть, вже й онуки попідростали отих студентів, а «Кентавр» і далі на тому ж місці гостинно припрошує на каву... Правда, обличчя у нього зовсім інше – помолоділе, відживлене і симпатичніше – як у артистів, які з роками все стають молодшими й гарнішими... Старожилам вже «Кентавра» й не впізнати! Ну а кухня – українська, польська, єврейська – скільки націй має Львів, стільки й національних страв - «Кентавр». Самих лише вареників – 14 видів! Але про все за порядком... 
 
- Від старого «Кентавру» збереглася лише прижита у народі назва, - усміхається директор ресторану Богдана Беркута, - тож новий власник – Вардкес Арзуманян, якому назва дісталася у спадок, вирішив не видумувати нічого нового, а зберегти те, що вже стало у місті улюбленим і рідним. Як досвідчений ресторатор, він тонко відчуває клієнта: за плечима 12 успішних років у ресторанному бізнесі і яскравий приклад – елітний ресторан «Тарон», прославлений вишуканою кухнею. У креативному підході до модернізації «Кентавру» - ідея, яка давно витала у повітрі на площі Ринок, але чомусь ніхто її не помічав: у серці Львова, завжди насиченому гостями, туристами, делегаціями з різних міст, давно потрібен був ресторан з традиційною, власне львівською кухнею – зі стравами, над якими споконвіку чаклували бабусі й мами-львів’янки. Від цього і почали танцювати... Дизайн інтер’єру, меню, сервіровку столів, винну карту, команду професіоналів-кухарів ретельно і прискіпливо підбирав Вардкес Арзуманян. Результат вийшов показовим – «Кентавр» не впізнати, а стравами можна відверто хизуватися!
 
Варенична сенсація
 
У «Кентаврі» - найширший асортимент вареників - 14 видів: від солодких до солоних... З картоплею, сиром, білими грибами, картоплею та грибами, капустою, капустою та грибами, курячою печінкою, чорницею, малиною, маком, сиром та родзинками, вишнею, полуницею... Найсенсаційніші і єдині в Україні - з трюфелями й фуа гра. Це - вареники, які поєднують у собі традиції галицької кухні, яка прагне до Європи. Соуси на вибір: шкварочки, цибулька чи сметанка – що душа бажає... Не обходиться й без традиційного українського борщу, проте тут його готують за особливим рецептом у галицькому стилі. У колоритному Львові, який здавна рідний і полякам, і євреям, і вірменам, страви готують по-різному, тож у меню «Кентавру» є місце для щуки, фаршированої у староєврейському стилі, рубців по-львівськи, банушу по-закарпатськи. У меню тут повне зібрання - від борщу й капусняку до узварів, морсів і, за бажанням, навіть можна випити квасного молока. А на завершення гостини від «Кентавру» подарунок - гостинний український кльош, наповнений випічкою. І солодощі тут – унікальні…
 
На перекус – в цукерню
 
Верхнім поверхом «Кентавру» є цукерня - унікальне доповнення до ресторану. Тут можна поснідати, випити кави по-львівськи з оригінальними солодощами. До речі, ексклюзивне ноу-хау: в цукерні-ресторану «Кентавр» є спеціальний апарат, який за особливим рецептом готує каву по-львівськи. У меню – найрізноманітніші салатики, омлети, яєшні – те, що здебільшого можна обрати на сніданок. Фішка цукерні – пахлава, якої тут 16 видів. Це – випічка, запозичена з Туреччини і яку не просто випікати. Протягом двох діб готується ця здоба, для якої необхідно розкачати 60 шарів тонесенького тіста і нанизати його одне на одне, а начинка може бути різноманітною: з грецьким горіхом, фісташками, фруктами і шоколадом, вишнею чи чорносливом... Чарують над цим дивом талановиті кондитери ресторану «Тарон» - з любов’ю і чистотою душі! 
 
Новорічна «полуничка»…
 
Для клієнтів ресторанів «Кентавр» і «Тарон» працює програма лояльності, у якій передбачено не лише знижки, а й інші позитивні, привабливі для відвідувачів заохочення. Тому кухарі знають, який гість любить борщик з часничком, а який цього не любить, хто їсть з маслом, а хто – без… До речі, є пісне меню для тих, хто постить – і навіть коронні вареники тоді готують без яйця. Музика - фонова, не нав’язлива, призначена для бесід і спокійного відпочинку. Проте Новий рік – як виключення: будуть танці, диск-жокей, шоу зі святковими постановками, розвагами, сюрпризами, розіграшами, конкурсами. Ціна за новорічну ніч – 200 у. о. Сюди ввійде повне меню – від холодних закусок до запеченого поросяти, десерт, алкогольний набір і феєричне шоу: для дітей – ковзанка, для дорослих – дорослі розваги… 
 
«Кентавр» гостинно запрошує львів’ян, гостей міста, туристичні делегації на фуршети, обіди, вечері за адресою: Львів, площа Ринок, 34. контактний телефон: 272 – 05 – 12. Якщо ж ви ще не знаєте, де зустрічатимете Новий рік, телефонуйте за цим же номером.

Ірина Кушинська