Про затвердження Комплексної програми профілактики злочинності у м. Львові на 2013-2015 роки
Проекти ухвал

На виконання подання прокурора м. Львова від 30.01.2013 № 37-717 вих-13, керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні“, міська рада ухвалила:
1. Інформацію начальника ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області взяти до уваги.
2. Затвердити Комплексну програму профілактики злочинності у м. Львові на 2013-2015 роки (додається).
3. Виконавчим органам міської ради розробити план заходів щодо впровадження Комплексної програми профілактики злочинності у м. Львові на 2013-2015 роки та подати на погодження постійній комісії депутатської діяльності та законності.
Термін: до 01.07.2013.
Відповідальні: керівники
виконавчих органів міської ради.
4. Координацію роботи з виконання заходів Комплексної програми профілактики злочинності у м. Львові на 2013-2015 роки покласти на директора департаменту “Адміністрація міського голови“ і постійну комісію депутатської діяльності та законності.
5. Департаменту “Адміністрація міського голови“ спільно з департаментом фінансової політики передбачити у міських бюджетах м. Львова на відповідні роки кошти для зміцнення матеріально-технічної бази ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області.
Відповідальні: директор
департаменту “Адміністрація
міського голови“, директор
департаменту фінансової політики, начальник управління фінансів.
6. Керівникам виконавчих органів міської ради, які залучені до виконання заходів Комплексної програми профілактики злочинності у м. Львові на 2013-2015 роки, надавати звіт і доповідати міському голові про виконання заходів щорічно, до 10 січня та 10 липня.
7. Контроль за виконанням ухвали покласти на першого заступника міського голови та постійну комісію депутатської діяльності та законності.


Міський голова А. Садовий

 

Додаток

Затверджено
ухвалою міської ради
від №_____
 

КОМПЛЕКСНА ПРОГРАМА
профілактики злочинності у м. Львові на 2013-2015 роки

Основним стратегічним завданням Комплексної програми профілактики злочинності у м. Львові на 2013-2015 роки (надалі – Програма) є забезпечення профілактики боротьби зі злочинністю, що буде сприяти подальшому вдосконаленню практичної діяльності органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, правоохоронних органів області у питаннях забезпечення активної наступальної протидії злочинності та досягненню уповільнення темпів її зростання на основі чітко визначених пріоритетів, поступового нарощування зусиль держави і громадськості, вдосконалення організації, засобів і методів запобігання злочинам та їх розкриття.
Програма розроблена на виконання Законів України “Про запобігання та протидії корупції“, “Про організаційно-правові основи боротьби з оргзлочинністю“, “Про профілактику злочинів“, “Про внесення змін до Кримінального кодексу та Кодексу про адміністративні правопорушення України“, “Про ратифікацію Європейської конвенції про правопорушення, пов'язані з культурною власністю“, “Про кримінальну розвідку“, “Про державну (національну) службу розслідувань України“, доручень Президента України від 19.07.2005 № 1-1/708 та від 24.09.2005 № 49143/0/1, а також на виконання розпорядження голови Львівської обласної державної адміністрації від 25.10.2005 № 1018 “Про Комплексну програму профілактики злочинності у Львівській області на 2005-2010 роки“.
Досягненню цієї мети сприятимуть заходи, спрямовані на:
- створення атмосфери суспільної нетерпимості до злочинності;
- ослаблення дії криміногенних факторів;
- припинення зрощування кримінальних структур з органами державної влади, подальшого поширення і консолідації організованої та інших найбільш небезпечних форм злочинності;
- недопущення втягнення у злочинну діяльність нових соціальних груп, особливо неповнолітніх;
- витіснення злочинності з окремих сфер суспільного життя;
- викорінення корупції, зменшення кримінального тиску на економічні відносини;
- створення надійних перешкод посиленню кримінального насильства;
- обмеження незаконного обігу зброї, наркотичних засобів, кримінальних проявів пияцтва та алкоголізму, проституції та інших супутніх злочинності явищ.
У результаті посилення профілактичного впливу на злочинність очікується:
- зниження рівня злочинності, ослаблення суспільної напруги, викликаної її впливом;
- зменшення впливу організованої злочинності на економічну та політичну сфери суспільства;
- зменшення корупційних проявів, очищення державної влади від корумпованих державних службовців, створення прозорої системи прийняття і виконання управлінських рішень;
- істотне підвищення рівня захисту економічних відносин від злочинних посягань, витіснення з економічної сфери кримінального елементу, скорочення обсягів “тіньової“ економіки;
- посилення захисту правоохоронними органами прав, свобод і власності громадян, створення безпечних умов життя у державі;
- мінімізація злочинного впливу на молодь та підлітків, усунення причин і умов, що сприяють втягненню їх у протиправну діяльність;
- зниження рівня вживання наркотиків населенням, припинення транзиту наркотичних засобів через територію області;
- створення системи ресоціалізації осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі;
- підтримання громадського порядку та безпеки громадян на максимально високому рівні.
Враховуючи зазначене вище, Програма передбачає:

1. Організаційне забезпечення профілактики злочинності

1.1. Всебічно та систематично аналізувати стан правопорядку у м. Львові та районах міста.
З врахуванням факторів, що сприяють загостренню криміногенної обстановки, а також місцевих особливостей розробляти та реалізовувати комплексні плани скоординованих дій щодо запобігання злочинним проявам, насамперед, проти особи, у сфері охорони громадського порядку і сфері економіки.
Термін: 2013-2015 роки.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
1.2. Розглядати на засіданнях виконавчого комітету питання, пов’язані із забезпеченням правопорядку, профілактикою злочинності на адміністративних територіях.
Термін: двічі на рік.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
1.3. Продовжувати роботу щодо відновлення мережі громадських правоохоронних формувань і забезпечити їх функціонування відповідно до вимог Закону України “Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону“.
Термін: 2013-2015 роки.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
1.4. Розробити стійку мережу електронного зв’язку (через інтернет-зв’язок) між органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та силовими структурами для обміну інформацією та координування напрямків дій з питань забезпечення правопорядку на території міста і безпеки його мешканців.
Термін: 2-е півріччя 2013 року,
2013-2015 роки. Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
1.5. Організовувати та проводити навчання працівників силових структур міста та органів місцевого самоврядування для вивчення позитивних напрацювань з питань забезпечення безпеки громадян і організації правопорядку на території м. Львова із залученням провідних спеціалістів з даного питання з інших країн та областей України.
Термін: 2013-2015 роки.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
1.6. Під час видачі дозволів на право функціонування на території м. Львова закладів громадського харчування, торговельних закладів, розважальних закладів, готелів та паркінгів вимагати від їх власників в обов’язковому порядку встановлювати у приміщеннях і на фасадах будинків системи відеоспостереження, що дасть можливість відстежувати стан дотримання правопорядку та оперативно ідентифікувати осіб, причетних до вчинення злочинів і правопорушень у даних місцях.
Термін: 2013-2015 роки. Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
1.7. З метою оптимізації структури органів, установ та організацій, що здійснюють заходи з профілактики правопорушень розглянути питання про відновлення діяльності робочої групи з проведення аналізу ефективності використання орендованого державного майна, своєчасності надходження орендної плати до Державного бюджету України.
Термін: 2 квартал 2013 року. Відповідальний: Управління СБУ
у Львівській області.
1.8. Забезпечити проведення оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на ліквідацію каналів незаконної міграції іноземців територією України з метою послаблення їх впливу на криміногенну ситуацію у державі, здійснення заходів з виявлення і припинення протиправної діяльності посадових і службових осіб щодо забезпечення функціонування каналів незаконної міграції іноземців територією України.
Термін: 2013-2015 роки.
Відповідальний: Управління СБУ
у Львівській області.
1.9. Запровадити практику проведення міжгалузевих нарад-семінарів, засідань “за круглим столом“ з питань координації зусиль, аналізу та уточнення стратегії заходів щодо профілактики правопорушень.
Термін: двічі на рік. Відповідальні: Управління СБУ
у Львівській області, ЛМУ ГУ МВС
України у Львівській області, Львівська
міська рада.
1.10. Брати участь у підготовці та запровадженні системи оцінки діяльності органів місцевого самоврядування, дотримання вимог законодавства з питань служби в органах місцевого самоврядування та антикорупційного законодавства.
Термін: 3-й квартал 2013 року. Відповідальні: Управління СБУ
у Львівській області, Львівська міська
рада.
1.11. Брати участь у розробці методичного забезпечення з питань виявлення, документування та припинення проявів корупції, у тому числі у правоохоронних органах, а також організації взаємодії підрозділів Служби безпеки України з іншими правоохоронними та контролюючими органами у проведенні діяльності, спрямованої на протидію правопорушенням у сфері комп’ютерних технологій та інтелектуальної власності.
Термін: 2-й квартал 2013 року. Відповідальні: Управління СБУ
у Львівській області, ЛМУ ГУ МВС
України у Львівській області.


2. Захист життя, здоров’я, честі і гідності особи,
її майна від злочинних посягань

2.1. З метою запобігання злочинним посяганням проти особи і суспільства із застосуванням зброї та вибухових пристроїв, зокрема терористичним актам, брати участь у розробці плану організаційно- практичних заходів, спрямованих на виявлення каналів незаконного обігу і крадіжок вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин; посилити охорону об’єктів, де використовуються чи зберігаються вибухові та отруйні предмети і речовини.
Термін: 2013 рік.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
2.2. Проводити профілактичну роботу з жителями міста щодо встановлення засобів охоронної сигналізації з метою попередження скоєння крадіжок з їх помешкань.
Термін: постійно.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
2.3. З метою запобігання скоєння злочинів, пов’язаних із квартирними крадіжками, проводити профілактичну роботу з особами, які звільнені з місць позбавлення волі, знаходяться під адміністративним наглядом.
Термін: постійно.
Відповідальні: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області, спостережні комісії
районних адміністрацій.
2.4. Для стабілізації оперативної обстановки, попередження незаконних заволодінь транспортними засобами проводити зустрічі з керівниками підприємств перевізників з метою співпраці з виявлення викраденого автотранспорту.
Термін: постійно.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
2.5. З метою виконання інформаційно-пропагандистських та культурно-виховних програм профілактики правопорушень:
2.5.1. Забезпечити профілактичні заходи, спрямовані на проведення інформаційно-пропагандистських кампаній, тематичних акцій, конкурсів з питань профілактики правопорушень, правового виховання громадян, роз’яснення актів чинного законодавства України.
2.5.2. Вжити заходи для налагодження прямого телефонного зв'язку між керівниками правоохоронних органів та місцевих органів виконавчої влади з питань профілактики правопорушень, боротьби з корупцією на всіх рівнях державної влади та господарювання, роз'яснення актів чинного законодавства України.
2.5.3. Забезпечити регулярне висвітлення у регіональних і загальнодержавних засобах масової інформації позитивних результатів правозастосовчої діяльності правоохоронних органів області.
Термін: постійно. Відповідальні: Управління СБУ
у Львівській області, ЛМУ ГУ МВС
України у Львівській області, Львівська
міська рада.

3. Протидія організованій злочинності

3.1. Систематично проводити оперативно-розшукові профілактичні заходи на ринках, в аеропорту, на залізничних і автобусних станціях (вокзалах) з метою захисту суб’єктів малого та середнього бізнесу від вимагання, запобігання та викриття фактів корупції і хабарництва.
Термін: постійно.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
3.2. Проводити перевірки об’єктів, котрі можуть використовуватись у якості складів для тимчасового зберігання, накопичення та перевантаження контрабандних товарів, здійснювати заходи відповідно до чинного законодавства України.
Термін: постійно.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
3.3. Для вдосконалення форм і методів профілактики правопорушень та підвищення ефективності оперативно-розшукових заходів у сфері протидії організованій злочинності та корупції:
3.3.1. Продовжити практику проведення скоординованої роботи, спрямованої на виявлення фактів використання злочинними групами суб’єктів господарювання, через яких проводяться незаконні операції, пов’язані з виведенням коштів з легального до тіньового обігу, розкраданням майна, ухиленням від сплати податків, створенням штучної збитковості та доведенням підприємств до фіктивного банкрутства.
Термін: постійно.
Відповідальні: Управління СБУ
у Львівській області, ЛМУ ГУ МВС
України у Львівській області, Львівська
міська рада.
3.3.2. Вжити заходи для запобігання і припинення втягування представників владних структур у злочинну діяльність, виявлення і припинення проявів корупції серед державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, військовослужбовців та працівників правоохоронних контролюючих органів.
Термін: постійно. Відповідальні: Управління СБУ
у Львівській області, ЛМУ ГУ МВС
України у Львівській області, Львівська
міська рада.
3.3.3. Брати участь у заходах із запобігання злочинним посяганням із застосуванням зброї та вибухових пристроїв проти особи і суспільства, зокрема терористичним актам, комплексу заходів, спрямованих на виявлення каналів надходження у незаконний обіг і крадіжок вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин, активізувати оперативно-розшукову діяльність на об’єктах, де використовуються чи зберігаються вибухові та отруйні предмети і речовин.
Термін: постійно. Відповідальні: Управління СБУ
у Львівській області, ЛМУ ГУ МВС
України у Львівській області.
3.3.4. Проводити комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на виявлення організованих злочинних груп, що спеціалізуються на незаконному заволодінні автотранспортними засобами, а також осіб у судових та правоохоронних органах, які сприяють легалізації викрадених автотранспортних засобів.
Термін: постійно. Відповідальні: Управління СБУ
у Львівській області, ЛМУ ГУ МВС
України у Львівській області.
3.3.5. Забезпечити проведення оперативно-розшукових заходів з протидії незаконному розподілу, розкраданню, нецільовому використанню бюджетних коштів, насамперед тих, що виділяються з резервного фонду бюджету для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, стихійних явищ та аварій.
Термін: постійно. Відповідальні: Управління СБУ
у Львівській області, Львівська міська
рада.
3.3.6. Продовжити практику проведення скоординованого накопичення, обліку, узагальнення та взаємного обміну інформацією про злочинні угруповання, їх організаторів та учасників, що діють на території України або за її межами, підозрюються у протиправній діяльності за кордоном, про учасників терористичних організацій, окремих осіб, які підозрюються у причетності до терористичної діяльності.
Термін: постійно. Відповідальні: Управління СБУ
у Львівській області, ЛМУ ГУ МВС
України у Львівській області.
3.3.7. Продовжити практику проведення скоординованої роботи спрямованої на проведення комплексних перевірок дотримання вимог Законів України “Про службу в органах місцевого самоврядування“, “Про державну службу“, “Про запобігання та протидії корупції“, інших нормативно-правових актів з питань державної служби та запобігання корупції в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування.
Термін: постійно. Відповідальні: Управління СБУ
у Львівській області, ЛМУ ГУ МВС
України у Львівській області, Львівська
міська рада.
3.3.8. Вжити заходи з вдосконалення взаємодії правоохоронних органів з Міжнародною організацією кримінальної поліції – Інтерполом та компетентними органами іноземних держав у боротьбі зі злочинністю, що має транснаціональний характер, розроблення з врахуванням міжнародного досвіду міжвідомчих заходів щодо підвищення ефективності використання форм міжнародного співробітництва.
Термін: постійно. Відповідальні: Управління СБУ
у Львівській області, ЛМУ ГУ МВС
України у Львівській області.
3.4. Для запобігання вчиненню злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми, виявлення та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до їх вчинення, вжити заходи з організації та забезпечення проведення цільових оперативно-профілактичних операцій, спрямованих на запобігання, виявлення і припинення протиправної діяльності злочинних груп та окремих осіб, що порушують законодавство з питань захисту суспільної моралі.
Термін: постійно. Відповідальні: Управління СБУ
у Львівській області, ЛМУ ГУ МВС
України у Львівській області.


4. Зменшення криміногенного тиску на економічні відносини

4.1. Аналізувати причини та умови тінізації економіки на території міста. За результатами аналізу вносити пропозиції щодо проведення узгоджених дій правоохоронних, контролюючих органів у боротьбі з економічними злочинами, зокрема у банківській, кредитно-фінансовій сферах і сфері приватизації, зовнішньоекономічній діяльності суб’єктів господарювання всіх форм власності.
Термін: двічі на рік.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
4.2. У зв’язку з наявністю великої кількості порушень вимог чинного законодавства України у сфері виробництва лікеро-горілчаної продукції, її імпорту і реалізації проводити скоординовані заходи для припинення таких порушень та запобігання їм.
Термін: постійно.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
4.3. Вжити скоординовані заходи для припинення незаконного виробництва і розповсюдження аудіо- і відеопродукції, компакт-дисків та інших об’єктів інтелектуальної власності.
Термін: постійно.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
4.4. З метою запобігання розкраданню кольорових металів проводити перевірки діяльності пунктів скупки металобрухту з подальшою ліквідацією таких, що порушують чинне законодавство України.
Термін: постійно.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
4.5. На підставі інформації обласного комунального підприємства Львівської обласної ради “Бюро технічної інвентаризації“ та управління архітектури департаменту містобудування проводити перевірки законності перепродажу нерухомості у тому числі будівельними організаціями.
Термін: постійно.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
4.6. Для усунення причин виникнення “тіньового“ сектору економіки та створення умов для його ліквідації продовжувати роботу зі зменшення заборгованості перед державним та місцевими бюджетами великих, стратегічно важливих для економіки підприємств, та зі своєчасного виявлення фактів зловживань з боку посадових і службових осіб таких підприємств.
Термін: постійно. Відповідальні: Управління СБУ
у Львівській області, ЛМУ ГУ МВС
України у Львівській області, Львівська
міська рада.

4.7. Вжити заходи із запобігання вчинення фактів приховування чи маскування незаконного походження доходів, визначення джерел їх походження, місцезнаходження і переміщення, напрямів використання, а також для пошуку, арешту та конфіскації таких доходів.
Термін: постійно.
Відповідальні: Управління СБУ
у Львівській області, ЛМУ ГУ МВС
України у Львівській області, Львівська
міська рада.

5. Мінімізація злочинного впливу на неповнолітніх та молодіжне середовище

5.1. З метою запобігання негативних проявів серед неповнолітніх, у тому числі пияцтву, наркоманії, токсикоманії, дитячій бездоглядності і безпритульності, забезпечити виявлення дітей, які жебракують, вчиняють правопорушення або стали жертвами злочинної діяльності дорослих, розробити узгоджені плани скоординованих дій щодо проведення оперативно-профілактичних відпрацювань у місті.
Термін: постійно.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
5.2. Продовжити проведення загальнодержавних профілактичних операцій “Урок“ для перевірки стану виконання вимог Закону України “Про освіту“ у частині здобуття молоддю загальної середньої освіти.
Термін: вересень-жовтень щорічно.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
5.3. Вжити заходи щодо відновлення діяльності громадських формувань з охорони громадського порядку у вищих навчальних закладах із залученням до їх роботи викладачів та студентів.
Термін: постійно.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.

6. Запобігання поширенню наркоманії, пияцтва та алкоголізму

6.1. Встановлювати і розвивати зв’язки з неурядовими міжнародними громадськими організаціями для підтримки програм боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Для цього використовувати можливості благодійних фондів сприяння боротьбі з наркоманією та наркобізнесом.
Термін: постійно.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
6.2. Проводити оперативно-профілактичну роботу щодо виявлення та взяття на облік осіб, які зловживають спиртними напоями, вчиняють правопорушення, займаються виготовленням самогону та інших спиртних напоїв з метою їх реалізації, вживають наркотичні засоби та психотропні речовини (звернути особливу увагу на водіїв транспортних засобів і працівників ряду професій, від яких залежить безпека та здоров’я громадян) та застосовувати до них заходи впливу згідно з чинним законодавством України.
Термін: постійно.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
6.3. Організовувати та здійснювати оперативно-профілактичні відпрацювання у розважальних закладах м. Львова з метою недопущення розповсюдження наркотичних засобів і психотропних речовин. За результатами цих відпрацювань вносити відповідні подання і пропозиції щодо можливості подальшого функціонування зазначених закладів.
Термін: постійно.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
6.4. Розробити графіки та проводити перевірки суб’єктів господарювання щодо дотримання правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, а також щодо припинення реалізації на ринках, міні-ринках та прилеглих до них територіях алкогольних напоїв і тютюнових виробів “з рук“ та ліквідації вуличної торгівлі у заборонених місцях.
Вживати заходи для притягнення винних осіб до відповідальності та позбавлення суб’єктів підприємницької діяльності ліцензій за порушення, особливо за продаж спиртних напоїв і тютюнових виробів неповнолітнім.
Термін: впродовж 2013-2015 років,
згідно з розробленими графіками.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
6.5. Здійснювати звірки осіб, що перебувають на обліку як хронічні алкоголіки, наркомани, хворі на венеричні захворювання, ВІЛ-інфіковані і потребують проведення з ними профілактичної роботи. Забезпечити своєчасне виявлення осіб, які мають залежність від алкоголю, наркотиків, є носіями венеричних захворювань та ухиляються від лікування.
Термін: постійно.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
6.6. Посилити заходи з протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин прекурсорів, недопущення їх розкрадання на підприємствах, в установах та організаціях, яким видана ліцензія на провадження діяльності, пов’язаної з виробництвом, зберіганням, транспортуванням, відпуском та знищенням таких засобів, речовин і прекурсорів, а також культивуванням, використанням для промислових цілей нарковмісних рослин.
Термін: постійно. Відповідальні: Управління СБУ
у Львівській області, ЛМУ ГУ МВС
України у Львівській області, Львівська
міська рада.


7. Протидія рецидивній злочинності

7.1. Вживати заходи щодо працевлаштування осіб, звільнених з місць позбавлення волі, сприяння їх адаптації та розв’язання соціально-побутових проблем.
Термін: постійно.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
7.2. На виконання Закону України “Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі“ проводити комплексні перевірки за скоординованими планами дій та вживати заходів щодо усунення виявлених недоліків у цій роботі.
Термін: постійно.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.

8. Охорона громадського порядку

8.1. Відповідно до вимог Закону України “Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону“ вжити заходи щодо залучення громадськості на охорону громадського порядку та розширення мережі громадських формувань, які беруть участь в охороні громадського порядку і профілактичній роботі.
Термін: 2013 рік.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
8.2. З врахуванням криміногенної ситуації, пов’язаної з нелегальною міграцією, періодично проводити оперативно-профілактичні операції “Мігрант“, “Режим“, “Готель“, “Ринок“ та інші з метою виявлення і перекриття каналів проникнення в Україну нелегальних мігрантів.
Термін: постійно.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
8.3. Для забезпечення охорони громадського порядку і безпеки населення, реагування на будь-які правопорушення визначити місця традиційного проведення масових заходів та спортивних змагань на території міста.
Термін: постійно.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
8.4. З метою поліпшення контролю за станом дотримання правопорядку на вулицях та в інших громадських місцях у м. Львові вирішити питання щодо освітлення у вечірній та нічний час (темну пору доби) вулиць міста, де згідно з аналізом вчиняється переважна більшість злочинів і правопорушень. Особливу увагу звернути на освітлення парків та зелених зон відпочинку мешканців міста і гостей (у весняно-літній період).
Термін: згідно з програмою освітлення. Відповідальний: Львівська міська рада.
8.5. З метою попередження дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів за пропозицією УДАІ ГУМВСУ у Львівській області встановити стаціонарну турнікетну огорожу вздовж проїжджих частин магістральних шляхів м. Львова, що унеможливить перехід проїжджих частин транспортних магістралей у невстановлених для цього місцях.
Термін: 2014-2015 роки.
Відповідальний: Львівська міська рада.
8.6. З метою забезпечення широкої гласності у роботі правоохоронних органів постійно проводити у засобах масової інформації роз’яснювальну роботу щодо утвердження у суспільстві загальнолюдських цінностей та законослухняного способу життя, інформувати населення про заходи щодо зміцнення законності і правопорядку.
Термін: постійно.
Відповідальний: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області.
8.7. Вжити заходи щодо повернення у комунальну власність міста окремих будівель (приміщень), де дислокувались дільничні пункти міліції (надалі – ДПМ), і які були передані у користування іншим власникам.
Термін: 2013-2015 роки.
Відповідальні: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області, Львівська міська
рада.
8.8. Вживати заходи щодо створення належних умов праці для співробітників правоохоронних органів, поліпшення матеріально-технічного і фінансового забезпечення правоохоронної діяльності, вирішення соціально-побутових питань. Провести ремонти на громадських пунктах охорони порядку у м. Львові та вирішити питання про встановлення телефонів на ДПМ, на яких вони відсутні.
Термін: постійно.
Відповідальні: ЛМУ ГУ МВС України
у Львівській області, Львівська міська
рада.

9. Посилення контролю за дотриманням законодавства під час провадження господарської діяльності, набуття та реалізації майнових прав

9.1. З метою посилення контролю за дотриманням чинного законодавства України під час провадження господарської діяльності, набуття та реалізації майнових прав брати участь у заходах з посилення контролю за процесами приватизації підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки регіону, та займають монопольне (домінуюче) становище на загальнодержавному ринку відповідних товарів, робіт, послуг.
Термін: постійно. Відповідальні: Управління СБУ
у Львівській області, ЛМУ ГУ МВС
України у Львівській області, Львівська
міська рада.
9.2. Вжити заходи із запобігання вчиненню злочинів у сфері державних закупівель.
Термін: постійно. Відповідальні: Управління СБУ
у Львівській області, ЛМУ ГУ МВС
України у Львівській області, Львівська
міська рада.

 


Секретар ради В. Павлюк


Віза:


Начальник юридичного
управління Г. Пайонкевич