Про внесення змін до ували міської ради від 21.04.2011 № 376
Проекти ухвал

З метою забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення міста, утримання у належному стані будівель, інженерних споруд, території міста та її санітарного очищення, керуючись Конституцією України, Законами України “Про місцеве самоврядування в Україні“, “Про благоустрій населених пунктів“, “Про рекламу“, “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення“, “Про охорону навколишнього природного середовища“, “Про відходи“, “Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку“, “Про планування та забудову території“, “Про дорожній рух“, кодексами України, іншими нормативно-правовими актами і нормативними документами, що регулюють відносини у сфері благоустрою, міська рада ухвалила:
внести зміни у додаток до ухвали міської ради від 21.04.2011 № 376 “Про Правила благоустрою м. Львова“ (зі змінами):
1. Доповнити пункт 1.10 словами:
“ремонтні відходи – залишки речовин, матеріалів, предметів, виробів, що утворилися під час проведення у житловому будинку, окремій квартирі, будинку громадського призначення капітального та поточного ремонту, перепланування, переобладнання, прибудови тощо;
великогабаритні відходи – тверді відходи, розміри яких перевищують 50 x 50 x 50 см, що не дає змоги розмістити їх у контейнерах об'ємом до 1,1 куб. м;
небезпечні відходи у складі побутових відходів – відходи, що утворюються у процесі життя і діяльності людини у житлових та нежитлових будинках і мають такі фізичні, хімічні, біологічні чи інші небезпечні властивості, які створюють або можуть створити значну небезпеку для довкілля або здоров’я людини та які потребують спеціальних методів і засобів поводження з ними;
побутові відходи – відходи, що утворюються у процесі життя і діяльності людини у житлових та нежитлових будинках (крім відходів, пов’язаних з виробничою діяльністю підприємств) і не використовуються за місцем їх накопичення;
рідкі відходи – побутові відходи, що утворюються у будинках за відсутності централізованого водопостачання та каналізації і зберігаються у вигрібних ямах;
тверді відходи – залишки речовин, матеріалів, предметів, виробів, товарів, продукції, що не можуть у подальшому використовуватися за призначенням“.
2. Викласти підпункт 2.3.6 у новій редакції:
“2.3.6. Будівлі і споруди системи інженерного захисту територій, постійні огорожі.
3. Викласти назву розділу 4 у новій редакції:
“4. Вимоги до утримання і прибирання міських територій“.
4. Викласти підпункт 4.2.4 у новій редакції:
“4.2.4. Прибирання територій, прилеглих до закладів торгівлі та громадського харчування, здійснюють власники або орендарі цих закладів.
Прибирання територій, прилеглих до кіосків, павільйонів – у межах 10 м, літніх майданчиків – у межах 1,5 м, пересувних елементів вуличної торгівлі – у межах 1,5 м за периметром об’єктів здійснюють власники об’єктів вуличної торгівлі. Чистота на прилеглих до вказаних об’єктів територіях (крім проїжджої частини доріг) підтримується протягом всього робочого часу та після закінчення роботи“.
5. Викласти підпункт 4.2.7 у новій редакції:
“4.2.7. Стаціонарні, закріплені на нерухомій основі урни (металеві або бетонні) для збирання дрібних відходів встановлюють організації і громадяни на закріплених за ними територіях. Тип урни узгоджується на стадії погодження проекту або його визначає відповідна районна адміністрація. У центральній частині міста форма та тип стаціонарної урни затверджується з врахуванням спеціальних вимог:
4.2.7.1. Вулиці, парки – одна урна на 800 кв. м площі, відстань між урнами не більше 50 метрів. 4.2.7.2. Ринки – одна урна на 50 кв. м площі, відстань між урнами не більше 10 метрів.
4.2.7.3. Зупинки громадського транспорту – не менше двох урн. 4.2.7.4. Заклади торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування, установи і організації – по одній урні біля кожного входу і виходу.
4.2.7.5. Стаціонарні об’єкти вуличної торгівлі – одна урна.
4.2.7.6. Пересувні об’єкти вуличної торгівлі (не стаціонарні) – одна урна.
6. Викласти назву розділу 12:
“12. Розміщення та утримання тимчасових споруд (малих архітектурних форм) для провадження підприємницької діяльності і відкритих літніх майданчиків“.
7. Викласти пункт 12.1 у новій редакції:
“12.1. Правовою підставою для встановлення тимчасових споруд (малих архітектурних форм) для провадження підприємницької діяльності (надалі – МАФ) та відкритих літніх майданчиків (надалі – ВЛМ) для провадження підприємницької діяльності є нормативно-правові документи, зазначені у додатку 4 до цих Правил“.
8. Викласти підпункт 12.2.4 у новій редакції:
“Біля стаціонарних МАФ (павільйонів, кіосків) власник повинен встановити стаціонарну, закріплену на нерухомій основі урну (металеву або бетонну) для збирання твердих побутових відходів, а також забезпечити прибирання прилеглої території у межах 10 м за периметром МАФ. Тип урни узгоджується на стадії погодження проекту або його визначає відповідна районна адміністрація“.
9. Доповнити пунктом 12.3 у такій редакції:
“12.3. Порядок розміщення та утримання відкритих літніх майданчиків, який повинні надати відповідні уповноважені підрозділи виконавчих органів міської ради.
10. Викласти пункт 20.1.24 у новій редакції:
“20.1.24. Самочинне встановлення відкритих літніх майданчиків, відгороджень, постійних і тимчасових огорож, риштувань, дорожніх знаків, кіосків, яток стаціонарних, спеціальних конструкцій зовнішньої реклами та несвоєчасна їх перереєстрація, самовільне паркування автомобілів у межах зони паркування, самовільне влаштування майданчиків (місць) для стоянки“.
11. Викласти пункт 20.3 у новій редакції:
“20.3. Стягнення, передбачені ст. 152, 153 КУпАП, накладаються за знищення чи пошкодження зелених насаджень або інших об’єктів озеленення населення пунктів:
20.3.1 Знищення або пошкодження зелених насаджень;
20.3.2 Випасання худоби у не відведених місцях“.
12. Доповнити додаток 3 до Правил пунктами 32, 33 у такій редакції:

20.3.1 Знищення або пошкодження зелених насаджень;

20.3.2 Випасання худоби у не відведених місцях.

Право складати протоколи про адміністративне правопорушення по цих пунктах надається посадовим особам, зазначеним у Додатку, за винятком органів санітарного нагляду.

Міський голова А. Садовий