Був би у Львові – прийшов би до пам’ятника Бандері, – голова Львівської ОДА
анонси
Голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк щойно повертається з відрядження до Києва. Однак запевнив, якби був у Львові, обов’язкову б відвідав виїзну сесію Львівської обласної ради біля пам’ятника Степану Бандері. 
 
Про це Михайло Цимбалюк сказав сьогодні, 13 січня, у коментарі кореспонденту ЗІКу. 
 
Він також додав, що не ознайомився ще із заявою депутатів щодо Бандери, прийнятій на цій сесії. «Хочу сказати, що обласна рада і я, зокрема, висловив свою позицію відносно Степана Бандери під час святкування річниці від дня його народження 1 січня. Ми спільно з обласною радою брали участь у підготовці цього святкування, спільному молебні і мітингу, тому я чітко висловив свою позицію стосовно історичної постаті Бандери і ролі в утвердженні незалежності України», – додав Цимбалюк.
 
На запитання, що йому перешкодило сьогодні бути присутнім на сесії Львівської обласної ради біля пам’ятника С. Бандері, він пояснив, що повертається з вчорашньої наради у Президента. «Я завжди приходив на сесії обласної ради і, думаю, я б також був там, якби був на місці», – наголосив Цимбалюк.
 
Водночас, з офіційного повідомлення прес-служби Львівської обласної ради, на вшануванні 102 річниці з дня народження Бандери 1 січня, від Львівської ОДА на мітингу був присутній перший заступник голови Мирон Янків.
 
Довідка ЗІКу.
 
Біля пам’ятника Степанові Бандері у Львові розпочалася позачергова сесія Львівської облради, до участі, у якій зареєструвалися 67 із 116 депутатів обласної ради. Про це сьогодні, 13 січня, повідомив кореспондент ЗІКу.
 
У сесії також беруть участь депутати Львівської міської ради, секретар міськради Василь Павлюк, депутати районних рад, представники громадських організацій та мешканці Львова. На сесії обласної ради присутні представники фракцій ВО «Свобода», «Фронту змін», «Нашої України», НРУ та «Удару». Не зареєстрований до участі у сесії жоден представник фракції Партії регіонів, Партії промисловців та підприємців України, партії «Відродження», УНП та Народної партії. Не присутні на сесії облради також представники Львівської ОДА. Не був присутній на позачреговій сесії і міський голова Львова Андрій Садовий. Нагадаємо, на позачерговій сесії Львівської облради біля пам’ятника Бандері ухвалено заяву з протестом проти скасування указу Президента про присвоєння лідеру ОУН звання Героя України.

ЗІК