Депутатський корпус готовий звільнити Український католицький університет від сплати орендної плати за землю
анонси

Секретар Львівської міської ради, «свободівець» Василь Павлюк запевняє, що депутатський корпус готовий звільнити Український католицький університет від сплати орендної плати за землю, однак перед цим депутати хочуть дізнатись позицію громади за допомогою громадських слухань.

 
Про це Василь Павлюк повідомив у коментарі ZAXID.NET .
 
«УКУ надзвичайно потужний і потрібний навчальний заклад, тут дискусій бути не може. Випускники цього університету отримують дипломи, які прийняті і підтримані в Європі й світі. Ми не дискутуємо. Ми допоможемо, чим зможемо», – заявив секретар ради.
 
Однак він додав: «Та є інше питання: ми звільняли і звільняємо від орендної плати за землю релігійні громади. Навчальний заклад не є релігійною громадою, це треба розрізняти. Він є від УГКЦ, але не є окремою релігійною громадою. Я особисто буду підтримувати звільнення УКУ від орендної плати за землю. Але сьогодні стоїть питання – у нас заборгованість із зарплати. Фактично 34 млн грн є невиконання бюджету вже в цьому році. Це величезні суми. УКУ може бути звільнене, але депутати хочуть винести це на обговорення громадськості», – сказав Павлюк.
 
Щодо комерційний структур, зі слів Василя Павлюка, їх звільняти від орендної плати і плати за землю не будуть.
 
Як інформував ZAXID.NET , депутати Львівської міської ради мають намір заборонити у Львові оренду землі і майна на пільгових умовах , щоб було з чого виплачувати зарплату бюджетникам, передусім освітянам. Серед суб’єктів, які можуть отримати пільги на оренду, можуть бути громадські, релігійні організації тощо.
 
Нагадаємо, 27 січня 2011 року за пропозицію про внесення Українського католицького університету до переліку закладів, які у 2011 році звільняють від орендної плати за землю та земельного податку, проголосувало 25 депутатів . Участь у голосуванні взяли 82 депутати.
 
Зокрема, від фракції ВО "Свобода" за проголосував один депутат Андріян Гутник, проти – один депутат – Ірина Шалаковська, утрималось троє, решта – 49 депутатів – не голосували.
 
Коментуючи цю ситуацію для ZAXID.NET , секретар Львівської міської ради Василь Павлюк наголосив: "Мені дуже прикро, особисто дуже прикро, що для такого закладу цю пропозицію не підтримали. Я просто не маю коментарів".
 
Мер Львова Андрій Садовий виніс це питання повторна на сесію 17 лютого, однак депутати вилучили це питання з порядку денного.

ZAXID NET

 

Коментарі 

 
+1 #1 george 11.04.2011 16:09
так, це дуже чемно зі сторони облради по відношенню до навчального закладу - повністю підтримую :)
Цитувати