Депутати не дадуть виселити мешканців гуртожитку на вулицю
анонси
Депутати Львівської міської ради від фракції „Свобода”, які входять до комісій житлової політики, депутатської діяльності та законності зустрілися з мешканцями гуртожитку, що на вулиці Лінкольна, 29. Жильці розповідали їм про свої проблеми. Більшість людей тісняться в маленьких кімнатах, умови проживання в гуртожитку є жахливими. А деякі мешканці мають проблему із виселенням. Суд змушує людей покинути кімнати, яких, вони зайняли не законно. Шевченківська райадміністрація та ЛКП не звертають на це увагу. Люди роками не можуть достукатися до чиновницьких кабінетів. 
 
„У нашому гуртожитку створили кілька дочірніх підприємств, котрі зайняли багато приміщень, - розповіла мешканка гуртожитку вулиці Лінкольна, 29 Марія Климків. - Шевченківська райадімінстарція цьому тільки помагала”. 
 
Жінка скаржиться, що у тісних квартирах не можливо нормально жити. В одній з квартир площею 14 квадратних метрів мешкає багатодітна сім’я. Школярі змушені по черзі працювати над домашніми завданнями у кімнаті площею 5 квадратних метри.  
 
Депутати „свободівці” з’ясували, що в гуртожитку, ЛКП навіть не встановило скриньок для пошти. Листи та квитанції для оплати комунальних послуг мешканці шукають на підвіконнику першого поверху... Люди також жаліються на аварійну каналізацію, хоча кажуть, на її ремонт із бюджету виділяли чималі кошти. 
 
Секретар депутатської комісії житлової політики ЛМР Павло Федина розповів, що депутати допоможуть мешканцям, яких виганяють на вулицю відстояти право на житло. Жильці повинні написати заяви міському голові Львова на покращення житлових умов. Ці заяви розглядатиме спеціальна громадська комісія. Потім мешканці повинні укласти договір найму квартири, а суд має відхилити справу про відселення. „Ми повинні зробити все для того, щоб мешканців, які тут живуть 20-40 років не виселили, - каже депутат П. Федина. 
 
Як сказав голова комісії депутатської діяльності та законності ЛМР Любомир Мельничук, районна адміністрація має сприяти жильцям гуртожитку в покращенні житлових умов, а не навпаки, подавати до суду на виселення. „До нашої комісії звернулися шість мешканців гуртожитку і пояснили свої проблеми, - каже він. – Нас вразило те, що райадміністрація подає до суду на соціально незахищених людей, бо вони, нібито, незаконно займають приміщення. Якщо дійсно є проблема з узаконенням квартир, то міська влада має допомогти її вирішити. Ми побачили в цьому гуртожитку справжній бардак. Тут досі є вивіска від колишнього закладу грального бізнесу. Я шокований умовами, в яких проживають люди”. 
 
Любомир Мельничук пообіцяв мешканцям гуртожитку, що їхні проблеми вивчатимуть не лише депутатські комісії міської ради, а й громадська комісія, що займається питаннями покращення житлових умов. 

Марія Деркач
"Високий Замок"