Перемогла нічия у Львові
анонси

Нещодавно у краківському журналі "Krakow.pl" вийшла стаття про футбольний поєдинок, який відбувся між депутатами і працівниками місцевих рад Львова та Кракова. Текст статті подаємо повнотекстово:

«12 червня в рамках Днів Кракова у Львові представники партнерських міст Львова і Кракова зіграли товариський футбольний матч. Це був вже третій футбольний поєдинок між депутатами та працівниками обох міст.

Минулого року, після емоційної зустрічі на стадіоні «Краковії» рахунок був 2:2. Про те, що історія любить повторюватись, ми переконались у Львові, де матч знову закінчився рахунком 2:2 і справедливим поділом балів.

Цього року краківські депутати, яким допомагали працівники міської ради і охорони, їхали на Україну з надією на добрий результат, хоча зважаючи на відсутність кількох травмованих гравців, панував оптимістичний настрій. Тренер команди, який теж грав, заступник голови ради міста Краків Станіслав Рахвал, шанс вбачав в тактичній дисципліні і грізних контактах. «Відчуваємо повагу перед досвідченою і зіграною командою Львова, в якій грають колишні професійні футболісти. Маю надію, що їх чудовому вишколу запропонуємо амбіцію і заангажування. Я є поміркованим оптимістом», – говорив Станіслав Рахвал.

Граючи при температури 30 градусів суботній матч розпочався від ураганних нападів господарів, які якнайшвидше хотіли забити гол, щоб пізніше спокійно контролювати перебіг зустрічі. Напади були раз правою, раз лівою стороною, поширюючи паніку в початково здезорінтованій команді краків’ян.  Наступальна тактика, яка проводилась господарями, принесла значні результати і вже на 15–тій хвилині львів’яни були попереду 2:0. Переживав би той, хто б подумав, що втрата двох м’ячів зломить краківських депутатів. Однак навпаки, гості впорядкували гру і розпочали опановувати поле, що стало ключем до зрівняння рахунку. Напади команд ставали щораз складнішими, а оплески на трибунах ще більше спонукали до жвавої гри.

Після одних з таких нападів, гол забив Пйотр Кватера. Це тілько додало крил краківцям. Першість у польській команді вели депутати Коздронкєвіч і Пєховіч, які були рушіями нашої команди. Здавалося, що зрівняти рахунок, це тільки питання часу і так сталось. Досконалим, технічним голом Лукаш Чєшлік призвів до зрівняння рахунку.

Друга половина матчу розпочалася так само як і перша, тобто від наступальної тактики господарів, які за будь-яку ціну хотіли здобути першість. Однак цього разу оборона гостів з Кракова, під керівництвом фантастичного тренера Станіслава Рахвала не дала себе заскочити зненацька. Добре вписувались також помічники, які володіли центром поля і, застосовуючи захист вже на 40 метрах від власних воріт, не дозволяли львівській команді здійснювати напади. Гірше було з формуванням атак, хоча після однієї з добре розіграних контратак, один з краківських гравців став сам на сам з воротарем господарів. Однак, український голкіпер не дав себе перемогти. Останні 15 хвилин зустрічі перевагу мали господарі, які хотіли змінити рахунок на свою користь. На щастя в останні хвилини гостям два рази приходила на допомогу штанга, а кілька хвилин пізніше суддя закінчив матч. Нічиїй найбільше раділи краківські депутати, для яких рахунок 2:2 на складному полі і з вимагаючим противником подобалась краще ніж неоднозначна перемога.

Червневий вікенд був важливим не тільки з огляду на матч між представниками двох партнерських міст. В рамках Днів Кракова у Львові депутати з столиці Малопольського воєводства слухали чудовий концерт. 11 червня свої вокальні здібності показала харизматична співачка Йоанна Словіньска, день пізніше виступала молода піаністка Юлія Коцюба, натомість 13 червня мешканці Львова мали можливість подивитись виставу «Танцювальний світ Шопена» у виконанні Балету Дворскєго «Cracovia Danza».

Блажєй Сєкєрка
Krakow.pl