Любомир Мельничук: «Львів’яни мають знати, що робити у разі війни»
Тема тижня

У парку «Горіховий гай» (Франківський район Львова)відбулись військові навчання для цивільного населення.На вишкіл зібралося понад дві сотні львів’ян. Вони вправлялись в одяганні бронежилетів, розкладанні та складанні автоматів, в наданні першої медичної допомоги. Спочатку усі охочі прослухали теоретичний курс в Академії сухопутних військ,а згодом могли закріпити навики на Яворівському полігоні.

На думку голови фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Любомира Мельничука, такий військовий вишкіл сьогодні, як ніколи необхідний і важливий.

«Сьогодні присутні професійні військові, які нададуть фахову і якісну інформацію, яка зможе врятувати життя. Я переконаний, що ці знання є більш, ніж необхідними  для львів’ян. Ми бачимо, що в країні триває війна і треба в будь-який момент бути готовим до загострення ситуації», – розповідає Мельничук.

За його словами, головною метою навчань є підготовка і надання необхідних знань мешканцям Львова в разі загрози військових дій.

«Як поводитись під час непередбачуваних подій, нам розказали наші військові з Академії сухопутних військ, адже ці прості дії рятують життя. Сьогодні ми мусимо слухати, вчитися і бути готовими до всього», – вважає Мельничук.

Зазначимо, наступного тижня у Львові знову проведуть такі військові навчання, але вже у Личаківському районі міста.

Акція відбувається з ініціативи молодіжного об’єднання «Львівський Євромайдан», громадської організації «Студентська Свобода Львівщини», за інформаційної підтримки департаменту Державної служби з надзвичайних ситуацій Львівської ОДА, департаменту освіти і науки ЛОДА та за практичною участю Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.