У Львівській міській раді відбулось громадське обговорення можливості забудови земельної ділянки по вул. С.Петлюри, 47
Тема тижня

21 січня 2013 року у Львівській міській раді відбулось громадське обговорення проекту будівництва трьох односекційних житлових будинків на вулиці Петлюри, 47.  У громадських слуханнях взяли участь: представник ініціатора слухань ТзОВ «Л.А.Д.А.» Петро Хаба, головний архітектор проекту Данило Швець та мешканці будинку, що проживають на вулиці Петлюри.
 

З вступним словом перед присутніми виступив Юрій Лукашевський, начальник відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради», який зазначив, що ці слухання досить нетипові для Львова. Проведення громадських слухань з таких питань не вимагає сучасне містобудівне законодавство, однак, для обговорення ідеї забудови земельної ділянки запросили усіх охочих ще до моменту її втілення в життя, аби провести консультації з мешканцями навколишніх будинків і врахувати їхні побажання.

Першим взяв слово пан Хаба, представник ТзОВ «Л.А.Д.А». Він окреслив перспективу майбутнього будівництва на вулиці Петлюри. Зокрема, повідомив, що запроектовані сучасні будинки прикрасять даний мікрорайон, забудований ще у радянські часи, а між будинками планується побудувати дитячі та спортивні майданчики.  Головний архітектор проекту Данило Швець розповів що будинок матиме 9 поверхів, три окремі під»їзди, а загальна площа становитиме 8 850 кв.м. Крім того, під будинком планується розмістити підземний паркінг на 64 авто. 
Після цього виступило кілька мешканців будинку 47. Вони повідомили, що не все сказане представниками замовника будівництва відповідає дійсності. Зокрема, якщо 9-ти поверховий будинок буде стояти дуже близько біля їхнього будинку, (а це суперечить чинному законодавству), то повністю закриватиме їм сонце. Тобто, на їхню думку, правила інсоляції житлових приміщень повністю порушені. Що важливо, ініціативна група жителів нагадала присутнім, що їхній будинок побудований на карстових порожнинах і колись у їхніх підвалах били напірні джерела, які ледве вдалось затрамбувати. Отже, ця та прилегла територія не є придатною для будівництва.  До того ж, будинок під номером 47 у фундаменті має тріщину, про що повідомлені представники ЖЕКу. Було висловлене припущення, що для того, щоб вмістити цей будинок на невеликій земельній ділянці, забудовники знищать газони і дерева.  Проти забудови висловились близько 90% мешканців (119 осіб), котрі засвідчили це своїми підписами. Однак, також є лист групи мешканців (17-ти) 47-го будинку про відсутність заперечень проти будівництва, при умові дотримання всіх норм та вимог. Відкритим залишилось питання, куди розмістять авто, котрі стоять на даній земельній ділянці, яка на цей момент є автостоянкою.
 
Ю.Столяров, головний архітектор ДП ДІПМ «Містопроект» запропонував присутнім розглядати питання забудови даної ділянки в контексті всього мікрорайону.  Він зазначив, що згідно з генпланом ця земля відноситься до громадської і житлової забудови, а, отже, може бути використана відповідним чином.  
 
В. Хижняк, начальник відділу містобудівного маркетингу управління архітектури департаменту містобудування повідомив присутнім, що вільних земельних ділянок у Львові практично немає, тому забудови відбуваються завдяки ущільненню. Втім, пан Хижняк пояснив, що ситуація на вул.Петлюри ще буде ґрунтовно вивчатись, зокрема, те, які параметри будівництва є доцільними.
 
Представники громадського об»єднання «Самопоміч» висловили свою підтримку ініціативній групі мешканців та виступили категорично проти забудови. Керуюча справами цієї організації Любов Павлів закликала займатись бізнесом чесно і рахуватись з думкою мешканців. Останні запропонували побудувати на цьому місці дитсадок чи школу, тобто те, чого насправді не вистачає у мікрорайоні.
 
Підсумував все вищесказане головуючий громадських слухань п. Лукашевський. Перед тим, як розпочати будівництво, забудовник повинен провести низку досліджень – вивчити ситуацію з пустотами, підземними водами, інсоляцією, провести технічний огляд сусідніх будинків, забезпечення електроенергією новобудови і т.д. Насамкінець мешканці Залізничного району подякували за можливість висловити свою думку і висловили сподівання, що усі їхні зауваження і пропозиції будуть враховані.
 
 

Коментарі 

 
-1 #1 Андрій 10.02.2013 19:25
Хмизяру з КОМПАНІЄЮ на СВАЛКУ МИНУЛОГО........... :lol: :lol:
Цитувати