У Львівській міській раді працюватимуть п’ятеро нових депутатів відклали розгляд структури виконавчих органів ЛМР
Тема тижня

Попри те, що в порядок денний пленарного засідання Львівської міської ради було внесено питання про зміни структури виконавчих органів міськради, це питання депутати перенесли.Перед початком роботи сесії п’ятеро депутатів склали присягу.

 Про перипетії із розглядом структури виконавчих органів Львівської міської ради розповів депутат фракції ВО «Свобода» Маркіян Лопачак, —"Відповідно до українського законодавством, після обрання нового складу міської ради міський голова зобов'язаний затвердити своїх заступників, склад виконавчого комітету та внести структуру виконавчих органів. Ба більше, ще на початку каденції Львівської міської ради поточного скликання депутати затвердили ухвалу, за якою міського головуще весною минулого року зобов'язали подати на розгляд ради відповідний проект рішення. Через тиск депутатів та громадськості це питання таки було винесено на сесію, підсумком чого стало створення робочої групи з розробки нової структури. Проте розгляд напрацювань робочої групи було фактично заблоковано міським головою, який не бажав вносити будь-які зміни до чинної структури міськради. Сьогодні команда міського головивинесла на розгляд ради практично аналог чинної структури, не провівши жодних консультацій із депутатським корпусом. Однак розгляд навіть такого проекту міський голова заблокував",.

Відповідно доЗаконуУкраїни "Про місцеве самоврядування в Україні", ухваленню структури виконавчих органів міської ради обов'язково передує відповідне подання міського голови.Розгляд структури виконавчих органів Львівської міської ради перенесено на 27 грудня.

Відповідно до рішення Львівської міської виборчої комісії стали депутатами Львівської міської ради 6-го скликання та склали присягу:

 Олександр Алексєєв(Фронт змін), 1974 р.н., приватний підприємець;

 Юрій Мартинюк (УДАР), 1981р.н., директор ТОВ «Центр корпоративного права»;

 Андрій Дацків ( ВО «Свобода»), 1986 р.н., студент;

Роман Вусач (ВО «Свобода»)1972 р.н., приватний підприємець;

 Орест Олійник (ВО «Свобода»), 1444р.н., тимчасово не працює.

Депутати присягли на вірність Українській державі, пообіцяли дотримуватися Конституції і законів України, а також чесно та сумлінно виконувати обов’язки депутата в інтересах громади міста.

Вони приступили до виконання обов’язків замість 5-ох депутатів Львівської міської ради, Михайла Хміля, Ярослава Гінки, Юрія Михальчишина, Руслана Кошулинського та Олега Махніцького, які достроково склали свої повноваження у зв’язку з обранням до Верховної Ради України.