Сто днів діяльності фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді
Тема тижня

24 березня 2011 року відбулася прес-конференція представників фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львівській міській раді на тему: «Сто днів діяльності фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді».
У заході взяли участь голова фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львівській міській раді Руслан Кошулинський, заступники голови фракції ВО "Свобода" Іван Гринда і Юрій Михальчишин та свободівці-голови постійних депутатських комісій Львівської міської  ради.
 
«Свобода» обіцяла, що впроваджуватиме у Львівській міській раді філософію народовладдя. Перше, що вже зроблено – запущено механізм обговорення актуальних питань з депутатами-мажоритарниками в округах. На сьогодні депутати-свободівці у місті Львові провели 64 індивідуальних зустрічей, на яких були присутні понад 3000 мешканців. 
Другий етап – зустрічі з мешканцями мікрорайонів. За сто днів роботи в міській раді фракція Всеукраїнського об’єднання «Свобода»  ініціювала проведення 8 великих зустрічей у всіх районах міста. На цих зустрічах обговорили проекти порядків денних сесій Львівської міськради і радилися з громадою, як голосувати за те чи інше питання. Таким чином ми намагаємось повернути городянинові усвідомлення, що він є власником, а не посередником у Львові. Що ж до третього етапу місцевих референдумів – в цьогорічному бюджеті ми чи не вперше заклали кошти на міські референдуми», – заявив голова фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львівській міській раді Руслан Кошулинський.
Одним з передвиборчих положень програми ВО «Свобода» до Львівської міської ради була робота на засадах відкритості та прозорості.  
« З ініціативи ВО «Свобода» від 6 січня 2011 року трансляції пленарних засідань сесій Львівської міської ради доступні в мережі інтернет. 15 березня 2011 року в кабінеті секретаря Львівської міської ради, свободівця Василя Павлюка встановлено камери відеоспостереженя. Таким чином ми намагаємось продемонструвати зразок ефективної роботи чиновницькому апарату ради на власному прикладі, і заохотити їх до встановлення таких камер у департаментах, управліннях тощо», зазначив заступник голови фракції ВО «Свобода» Юрій Михальчишин.
З метою якісного і своєчасного обслуговування мешканців з грудня 2010 року у Львівській міській раді працює секретаріат фракції ВО «Свобода» 
 
«Секретаріат фракції ВО «Свобода» працює з понеділка до п’ятниці в кабінеті 219а. Тут ми проводимо прийом громадян та надаємо консультації. Щоденно до нас звертаються близько 50-ти мешканців. За час роботи секретаріату проведено понад 3500 прийомів громадян. Надано майже 3200 консультацій з питань підготовки та написання заяв, звернень, які турбують мешканців Львова. Для вирішення проблем з якими львів’яни звертаються в секретаріат та до депутатів під час особистих прийомів, підготовлено та направлено в відповідні інстанції 551 депутатське звернення та 57 запитів. Подано 901 пакет документів на виділення одноразової матеріальної допомоги на суму більше ніж 450 тисяч гривень», - зазначив заступник голови фракції ВО «Свобода», керівник Львівської міської організації Іван Гринда.
 
Депутати фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді відмовилися похапцем приймати бюджет на 2011 рік, як це зробили усі решта обласні ради окрім Тернопільської, Івано-Франківської та Львівської, які очолюють свободівці.
«Готуючи проект бюджету ми провели низку бюджетних слухань, спільних засідань з профільними комісіями. Багато проблем обговорювали безпосередньо з освітянами, медиками, працівниками соціального захисту та комунальних підприємств. Саме після таких зустрічей ми ухвали рішення скерувати додаткових 39 млн. грн. на доплати працівникам освіти, охорони здоров’я, соціального захисту. На останній сесії з ініціативи «Свободи» ухвалено рішення додатково скерувати 9 млн. грн.- це означає, що практично 14,5 тисяч львівських вчителів отримають кошти на оздоровлення. Також комісія фінансів та планування бюджету затвердила грошові доплати для вояків УПА та іншим категоріям громадян. На повернення боргів підприємствам передбачено 30 млн. грн., а також  2 млн. грн. для виплати заборгованості перед підприємствами, які проводили ремонтні роботи в освітніх закладах. В міру надходження грошей до бюджету розвитку ми надалі повертатимемо борги львівським підприємцям. Загалом в бюджеті розвитку на повернення боргів заплановано майже 130 млн. грн. Також ми домоглися того, що Львів викупив облігації на суму 110 млн. грн., які місто випускало 2 роки тому для залучення коштів, на  будівництво стадіону», – зазначив голова постійної депутатської комісії фінансів і планування бюджету, свободівець Яромир Самагальський.
 
Відділ інформаційної політики секретаріату ради
 
 

Коментарі 

 
0 #2 Львів`янин 31.03.2011 14:16
Цитую Петро:
"депутати-свободівці у місті Львові провели 64 індивідуальних зустрічей, на яких були присутні понад 3000 мешканців"
- а то що зустрічі для галочки робите? То що депутати по рівню виховання майже як водії маршруток а по інтелекту ще нижче. Шкода, що ми змушені вкотре зневірюватися в ніби українській політичній силі. Займаєтеся демагогією, які ви добрі, а на справді :sad: :sad: :sad:

Погоджуюсь з Петром, але маю деякі зауваження. Депутати минулих скликань взагалі нічого не робили, але люди терпіли та голосували, а Свобода тільки прийшла до влади і почала відновлювати Галицькі традиції співпраці влади та людини. За бажання поставлю Депутатам 5 балів, а за виконання 3. Поживемо побачимо. :-)
Цитувати
 
 
0 #1 Петро 25.03.2011 22:39
"депутати-свободівці у місті Львові провели 64 індивідуальних зустрічей, на яких були присутні понад 3000 мешканців"
- а то що зустрічі для галочки робите? То що депутати по рівню виховання майже як водії маршруток а по інтелекту ще нижче. Шкода, що ми змушені вкотре зневірюватися в ніби українській політичній силі. Займаєтеся демагогією, які ви добрі, а на справді :sad: :sad: :sad:
Цитувати