Депутати обговорили проблеми нової транспортної мережі
Тема тижня

Відбулося відкрите засідання постійної депутатської комісії інженерного господарства, транспорту та зв’язку Львівської міської ради щодо впровадження нової транспортної мережі. На засідання було запрошено керівників управління транспорту, першого заступника міського голови Львова, представників перевізників та журналістів.

Під час засідання комісії депутати висловлювали зауваження щодо роботи нової транспортної схеми міста, та побажання щодо її оптимізації.
 
Голова постійної комісії інженерного господарства, транспорту та зв’язку Іван Гринда зазначив, - «Ми проводимо розширене засідання комісії, адже ситуація із пасажирськими перевезеннями у Львові набула незвичайного резонансу, через впровадження нової транспортної схеми. Ми отримали велику кількість скарг на роботу управління транспорту міської ради. Комісія висловлювала зауваження начальнику управління транспорту та його заступнику, стосовно їх роботи для приведення руху транспорту у зручний для мешканців міста стан. Ми можемо констатувати, що під час роботи нової мережі, ми виявили багато проблем, пов’язаних із невиконанням правил перевезення як водіями, так і з недотриманням схем руху автотранспортними підприємствами».
 
«Негативу щодо роботи транспорту було надзвичайно багато, львів’ян через недопрацювання управління, не було вчасно поінформовано про зміни у схеми руху. Ми звернулися до керівника управління транспорту, аби він посприяв розміщенню схем руху транспорту на зупинках та у транспортних засобах, - це б суттєво допомогли львів’янам. Керівник управління пообіцяв проводити перевірку діяльності підприємств, які займаються обслуговуванням комунальних маршрутів, та карати перевізників, які не дотримуються умов договорів, аби якнайскоріше привести рух громадського транспорту до нормального стану»,— зазначив Іван Гринда.
 
Голова комісії депутатської діяльності та законності Любомир Мельничук зазначив, — «Ми вважаємо, що управління транспорту вчинило протиправні дії стосовно надання права на обслуговування деяких маршрутів. Зокрема, ці права були надані фірмі, яка програла тендер. Як зазначив керівник управління, їх було надано тимчасово, до проведення тендеру з метою покращення транспортної схеми. Проте, на той момент, управління ще не знало, як працює схема, і не могло знати чи є проблеми із перевезенням чи ні. Тому комісія законності звернулася до прокуратури із проханням провести перевірку діяльності керівника управління транспорту та зв’язку  Львівської міської ради та надати свою правову оцінку таким його діям».
 

Коментарі 

 
0 #2 Віталій 26.01.2012 14:31
Цитую Неоніла:
Шановні депутати! Я пропоную ще додати маршрутів. Я живу на початку Повітряної, працюю на Лисенка. Чим мені тепер доїхати на роботу? Відновіть рух 72 маршруту (Суботівська-Шевченка-Личаківська). Екскурсійним 18 доїжджати з Левандівки на Личаківську дуже довго (50хв - 1год). Крім того, на Сяйво він приїжджає переповнений

Я живу на Суботівській і змушений їздити на Личаківську на 18 - довго та незручно, поверніть 72 маршрут!!!
Цитувати
 
 
+1 #1 Неоніла 26.01.2012 11:26
Шановні депутати! Я пропоную ще додати маршрутів. Я живу на початку Повітряної, працюю на Лисенка. Чим мені тепер доїхати на роботу? Відновіть рух 72 маршруту (Суботівська-Шевченка-Личаківська). Екскурсійним 18 доїжджати з Левандівки на Личаківську дуже довго (50хв - 1год). Крім того, на Сяйво він приїжджає переповнений
Цитувати