У Львові встановлять таблиці сучасникам епохи Шевченка
Новини

Члени  постійної депутатської комісії культури, промоції, ЗМІ та туризму ЛМР під час свого засідання  заслухали звернення Львівської Національної Наукової Бібліотеки ім. В.Стефаника щодо можливості надання в оренду терміном на 49 років приміщення колишнього кінотеатру ім. І. Миколайчука на вулиці Личаківській, 131.
 
Ярослав Музичко повідомив, що у цій будівлі має бути велика книгозбірня тих фондів, які зберігались свого часу у костелі Петра і Павла. 
 
«Завдяки зусиллям міської ради та львівської громади, підтримки Академії Сухопутних військ та наукової бібліотеки ім. Стефаника, книги, які зберігались вподовж багатьох років у неналежному стані, були перевезені на територію колишньої військової частини на вулиці Авіаційній. А зараз книгозбірня переїздить на вулицю Личаківську до відремонтованого приміщення колишнього кінотеатру ім. Миколайчука. Уже вкладено дуже багато коштів у ремонт, змонтована тепломережа. Там має бути відкрите відділення іноземної літератури з кількома читальним залами», - сказав голова комісії. 
 
Комісія, розглянувши звернення, одностайно погодила надання в довготермінову оренду це приміщення.      
 
Серед іншого, депутати підтримали звернення управління архітектури щодо можливості встановлення пояснювально-інформаційних таблиць на фасадах будинків в межах проекту «Людина епохи Шевченка». На інформаційних таблицях йтиметься про визначних осіб – сучасників Шевченка, іменем яких названі вулиці м. Львова. Встановлення таблиць є частиною проекту «Людина епохи Шевченка», що реалізовується в межах святкування 200-ліття від дня народження Т.Г. Шевченка.