У Львівській міській раді відсвяткували 23 річницю підняття національного прапора
Новини

3 квітня 2013 року у Львівській міській раді за участю представників Львівської міської влади, депутатського корпусу та громади Львова відбулось урочисте засідання з нагоди відзначення 23-ї річниці підняття національного прапора над міською Ратушею.

 
Історичне полотнище до зали внесли ліцеїсти Львівського державного ліцею  імені Героїв Крут. Перед присутніми виступив міський голова Львова  та депутати І-го демократичного скликання, які у своїх промовах згадали тогочасні події.   
 
Присутні вшанували хвилиною мовчання депутатів та колишнього міського голову Львова Богдана Котика, завдяки яким стало можливим підняття національного прапора.
 
«Для українців, патріотів прапор, мова, гімн, кордони – найвищі символи державності. Сьогодні ми святкуємо День прапора  - одного із знакових символів державності. За прапор колись люди віддавали своє життя. Я пам’ятаю ще в часи Радянського Союзу за прапор нас садили у в’язницю, били, рвали одяг. І я вважаю, що те, що сьогодні ми святкуємо річницю підняття національного прапора над Ратушею, це велика подія. Ми не повинні забувати ті події і розказати своїм дітям – внукам про них. Мені пощастило теж бути учасником підняття прапора над Ратушею. Я тоді був громадським діячем, стояв на площі перед Ратушею. Це було щось надзвичайне. Я згадую це і горло стискає, люди плакали», - поділився спогадами секретар Львівської міської ради Василь Павлюк.    
 
Нагадаємо, 3 квітня 1990 року на сесії Львівської міської ради депутати першого демократичного скликання під головуванням Богдана Котика прийняли історичне рішення підняти синьо - жовтий прапор на будівлі міської Ратуші.