Депутати визнали незадовільною роботу команди міського голови щодо розв’язання проблеми з міським сміттєзвалищем
Новини

22 травня 2012 року в селі Великі Грибовичі відбулося виїзне позачергове засідання сесії Львівської міської ради, на якому депутати розглянули питання щодо екологічної ситуації на Львівському міському сміттєзвалищі. Після заслуховування звіту представників команди  Андрія Садового щодо розв'язання екологічної проблеми зі Львівським міським сміттєзвалищем депутати одностайно ухвалили рішення визнати роботу міського голови та його команди незадовільною.

Окрім цього депутати звернулися до голови Львівської обласної держадміністрації Михайла Костюка з вимогою надати гарантії щодо затвердження земельної ділянки для будівництва сміттєпереробного заводу та якнайшвидше виділити земельну ділянку для нового полігону твердих побутових відходів.

Також депутати доручили:

- заслухати на спільному засіданні обласної й міської депутатських комісій екології голову ВАТ "Гірхімпром" Івана Зозулю щодо виконання проектних пошукових робіт, передбачених тендерними умовами, доповісти про послідовність виконання технічної документації відповідно до техногенних умов функціонування сміттєзвалища та щодо визначених субпідрядних організацій згідно з планом робіт;

- міському голові здійснювати особистий контроль за виконанням задекларованих вимог і прозвітувати перед депутатами та громадами Грибовичів і Малехова;

- звернутися до Кабінету Міністрів України з вимогою виділити кошти для припинення експлуатації та проведення рекультивації Львівського міського сміттєзвалища;

- звернутися до голови Львівської ОДА Михайла Костюка з вимогою включити до державної програми "Питна вода" село Малехів для його забезпечення водопостачання.

Як зазначив голова депутатської комісії екології Львівської міськради свободівець Євген Білінський, після торішнього спільного засідання Львівської обласної та міської рад, на якому виконавчим органам міської влади та облдержадміністрації було доручено визначити ділянку для нового полігону ТПВ, не відбулося жодного зрушення, і саме через таку бездіяльність команди Садового, облдержадміністрації та центральної влади була скликана позачергова сесія.

"Мешканці Грибовичів та Малехова вже роками намагаються достукатися як до міської, так і до обласної виконавчої влади щодо розв'язання проблеми Львівського міського сміттєзвалища, проте результатів немає й досі. Півтора року депутатський корпус працює над розв'язанням цієї проблеми, та нас постійно годують відписками, нас постійно намагаються заговорити. Через це ми вирішили прийти безпосередньо до громади і провести засідання в присутності людей. Сьогоднішнє рішення є напрацюванням передусім місцевої громади, бо саме вона живе тут, на цій екологічній "бомбі". Цією сесією ми намагаємося запустити процес розв'язання цієї проблеми, бо час іде, а виконавча влада нічого не робить", – зазначив голова постійної депутатської комісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою Львівської міськради свободівець Євген Білінський.