У Львові відзначили День рідної мови
Новини

 

У Львові відбувся флешмоб до Дня рідної мови, учасники якого нагородили Рідну мову відзнаками за Древність,  Милозвучність, Неповторність, Красу  та  Непереможність.
 
Як зазначив депутат Львівської міської ради від  ВО «Свобода» Михайло Семчій, відзначаючи День рідної мови, ми намагалися привернути увагу студентства до свята та нагадати молоді про важливе значення рідної мови в житті кожного українця.
«Сучасна центральна влада  намагається знищити все українське – починаючи від мови і закінчуючи історією України. Власне, відзначаючи це свято, ми демонструємо, що українська мова – це наше багатство, наше надбання. І як би українофоби не намагалися знівелювати значення рідної мови у житті українців, сьогодні вона є популярною, і ніякі зайди своїми недолугими рішеннями не зможуть відібрати її у нашого народу», – зазначив депутат Львівської міської ради  ВО «Свобода» Михайло Семчій
«Мені дуже приємно, що я  долучилася до цієї акції і виступала у ролі  Української мови, яку нагороджували у п’ятьох номінаціях: за Милозвучність, Неповторність, Древність, Силу, Непереможність та Красу. Саме такою акцією ми прагнули  показати українцям, що ми любимо нашу мову і будемо робити все, що від нас залежить, заради популяризації української мови» - зазначила спеціаліст відділу інформаційної політики управління «Секретаріат ради» Софія Семчишин.