«Депутати підтримали ухвалу про зміну орендаря ринку «Торпеду», щоб зберегти робочі місця», - Ірина Шалаковська
Новини

Про це заявила депутат фракції ВО «Свобода» Ірина Шалаковська під час прес-конференції щодо підтримання депутатами на пленарному засіданні ухвали про зміну орендаря ринку «Торпедо».

 
«Підтримавши ухвалу, ми підтримали зміну орендаря. Відтак, новий орендар зовов’язується погасити заборгованість, яке склалось на сьогоднішній день від попереднього ТзОВ. Ми, в першу чергу, намагаємось зберегти робочі місця для підприємців і, по-друге, створити умови для поповнення бюджету міста», - розповіла депутат.
 
За словами Ірини Шалаковської, півроку тому звернулися мешканці – підприємці «Торпедо» на вул. Кукурудзяній, 1. Керівник ТзОВ, який орендував землі ринку, півтори роки не сплачував орендної плати за землю. ЛМР подала позов в суд про розірвання з ним договірних відносин. Тоді до депутатів звернулося інше ТзОВ, яке готове було заплатити борг попередника і надалі орендувати цю землю з метою залишити робочі місця підприємцям. 
 
Ігор Коцюруба, член Народної Ради України, зазначив: «В структуру Народної Ради України входять профспілки, в тому числі Львівщини, в тому числі і ринку «Торпедо». Профспілки, як і наша організація, захищає людей і тому ми долучились до цієї справи. Дійшли до того, що профспілка ринку «Торпедо» заключила з новим власником попередній договір про те, що в подальшому ми заключатимемо трудову угоду, де будуть визначені всі моменти подальшої співпраці».
 
Шалаковська запевняє, якщо новий орендар не виконає даних зобов’язань – не погасить борг, з ним теж розірвуть угоду. Також вона запевнила: навіть якщо міський голова оскаржуватиме цю ухвалу, «Свобода» у будь-якому разі відстоюватиме права підприємців.

Відділ інформаційної політики секретаріату ради