Про факти шахрайства у сфері автомобільного бізнесу заявив під час сесії Львівської міської ради депутат від фракції Партії регіонів Ігор Гладиш
Новини

Про факти шахрайства у сфері автомобільного бізнесу заявив під час сесії Львівської міської ради депутат від фракції Партії регіонів Ігор Гладиш. Відповідний запит міський обранець адресував мерові Львова.

 
У документі, зокрема, йдеться про те, що з прикладом такого шахрайства до  Ігоря Гладиша звернувся львів’янин Андрій Булик. Чоловік придбав автомобіль «Шкода Октавіа» у ДП «Автотрейдінг-Львів». Однак, коли спробував на даному транспорті перетнути кордон, авто затримали. Виявилось, що саме цей автомобіль знаходиться у базі даних викрадених машин. У відповідь на  депутатське звернення до начальника міського управління міліції Станіслава Броневицького, правоохоронці провели відповідне розслідування. Відтак з’ясували, що ДП «Автотрейдінг-Львів» придбав даний автомобіль у ЗАТ «Єврокар» (Закарпаття). Закарпатський салон авто купив, у свою чергу, комплектуючі до авто – кузов та двигун – у Шкода АУТО(Чеська республіка). Відтак перевірка встановила, що автомобіль знаходиться у розшуку чеською поліцією.
 
«Хочу наголосити, що це вже не перший випадок автомобільного шахрайства. Чесні громадяни не можуть захистити себе, навіть придбавши авто у салоні», - наголосив у своєму зверненні Ігор Гладиш.
 
Відтак, депутат попросив міського голову Львова створити депутатську комісію щодо перевірки названого салону у місті Львові, а також інших, які перекуповують машини із подальшим продажем.
 
«Було б досить доречно, якщо б автосалони надавали клієнтам вичерпну інформацію щодо виробництва авто. Адже виходить, що у Чехії машину викрали, продали комплектуючі ужгородській фірмі. Потім це авто придбала львівська фірма. А згодом його продали мешканцю нашого міста. Названа схема шахрайства вже тривалий час діє у Львові», - наголосив Ігор Гладиш.