Львівські депутати – свободівці взяли участь в інформаційному марафоні звітів депутатів місцевих рад Львівщини
Новини

У Львові розпочався двотижневий інформаційний марафон звітів депутатів місцевих рад Львівщини. Від фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львівській міській раді звітували заступник голови фракції Юрій Михальчишин та голова постійної депутатської комісії фінансів та планування бюджету Яромир Самагальський.

 
Як повідомив голова постійної депутатської комісії фінансів та планування бюджету Яромир Самагальський, за 8 місяців діяльності депутатського корпусу Львівської міської ради свободівці домоглися максимальної відкритості та публічності.
 
"Формуючи проект бюджету, ми провели низку бюджетних слухань, спільних засідань з профільними комісіями та з спеціалістами різних департаментів. Багато проблем обговорювали безпосередньо з освітянами, медиками, працівниками соціального захисту, комунальних підприємств тощо. Процес обговорення бюджету був відкритим та публічним. На засідання депутатських комісій ЛМР можуть приходити і озвучувати свої пропозиції журналісти та мешканці", – повідомив свободівець Яромир Самагальський.
 
Як повідомив Юрій Михальчишин, завданням "Свободи" є стабілізувати ситуацію у Львові та створити новий механізм взаємодії громади і влади.
"Зараз "Свобода" ініціює створення у Львові органів самоорганізації населення – це будинкові, вуличні, квартальні комітети, до компетенції яких входить стежити за якістю виконання ремонтних робіт, які фінансують із бюджету міста. Городяни матимуть повноваження при формуванні програм соціально-економічного розвитку, також зможуть вносити обґрунтовані пропозиції до бюджетів усіх рівнів на наступний рік. Шляхом децентралізації ми перейдемо до такої політики, коли райдержадміністрації отримають свої кошториси. Це по суті нова філософія управління, що спричинить повернення довіри мешканців до влади і сприятиме взаємній налагодженій співпраці", – зазначив заступник голови фракції "Свободи" у Львівській міській раді Юрій Михальчишин.